Ayılar kovaladı, vatandaşlar kaçtı - Son Dakika
Yaşam

Ayılar kovaladı, vatandaşlar kaçtı

Bitlis'in Tatvan ilçesinin 2 bin 948 rakım yükseklikteki Nemrut Kalderası'nda yaşayan boz ayıların kalderayı ziyarete vatandaşları kovalaması kameralara yansıdı. Ayılar, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlara saldırıyor ve onları kovalıyor. Uzmanların uyarılarına rağmen vatandaşlar ayılara yiyecek verip fotoğraf çektirmeye devam ediyor. Ayılar, piknik alanlarına inerek geride bırakılan yiyecekleri yemek için kalderaya kadar iniyor. Görüntülerde ayı sürüsünün kaldera içinde olduğu ve vatandaşların onları beslemeye çalıştığı görülüyor. Ayıların sevimli halleri gülümsetirken, saldırgan tavırları ise çevredekileri ürkütüyor.

10.08.2023 09:13

Ayılar kovaladı, vatandaşlar kaçtı

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesinin 2 bin 948 rakım yükseklikteki Nemrut Kalderası'nda yaşayan boz ayıların kalderayı ziyarete vatandaşları kovalaması kameralara yansıdı.

Dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü civarında yaşayan boz ayılar, adeta kalderanın maskotu haline geldi. Özellikle son dönemde bölgeyi ziyarete gelen ziyaretçilerin yiyecek vermesiyle piknik alanlarına daha çok uğrayan boz ayılar, zaman zaman yürekleri ağızlara getiriyor. Bölgeye olan ilgiyi bir hayli arttıran ayılar, kendilerine yaklaşan vatandaşlara saldırması ve onları kovalamaları kameralara yansıdı.

Uzmanların "yaklaşmayın" uyarılarına rağmen kalderada ayılarla karşılaşan vatandaşlar, onlara yiyecek verip fotoğraf çektirme konusunda ısrarcı olunca zaman zaman saldırıya da maruz kalıyor. Özellikle bölgeye piknik yapmaya gelen ziyaretçilerin geride bırakmış olduğu yiyecekleri yemek için gündüz vaktinde kaldera içine kadar inen ayılar, tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Kameralara da yansıyan görüntülerde sayıları 4-5'i bulan ayı sürüsünün kaldera içinde kadar indikleri, vatandaşların da onları elleriyle beslemeye çalıştıkları görülüyor.

Gündüz ve gece vaktinde kalderada bulunan vatandaşlarla zaman zaman burun buruna gelen ayıların sevimli halleri gülümsetirken, zaman zaman gösterdikleri saldırgan tavırlar ise çevredekileri ürkütüyor.

Ayılar kovaladı, vatandaşlar kaçtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ayılar kovaladı, vatandaşlar kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement