Başakşehir Belediyesi, 4. Etap Parkı'ndaki yenileme ve genişletme çalışmalarını tamamladı - Son Dakika
Yaşam

Başakşehir Belediyesi, 4. Etap Parkı'ndaki yenileme ve genişletme çalışmalarını tamamladı

Başakşehir Belediyesi, 4. Etap Parkı\'ndaki yenileme ve genişletme çalışmalarını tamamladı

Başakşehir Belediyesi, Başak Mahallesi'nde bulunan 4. Etap Parkı'ndaki yenileme ve genişletme çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı. Parkın alanı 24 bin 300 metrekareye çıkarıldı ve yeni aydınlatma sistemi ile güneş enerjisi kullanılmaya başlandı. Ayrıca çocuk oyun alanı ve fitness alanları da yenilendi ve 455 yeni ağaç eklenerek yeşil alan miktarı artırıldı.

10.08.2023 09:37

Başakşehir Belediyesi, 4. Etap'taki park ve yürüyüş yolunda yenileme ve genişletme çalışmalarını tamamladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Daha fazla yeşil, daha yaşanabilir yarınların habercisidir" dedi.

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki yeşil alan miktarını artırmak hedefiyle başlattığı Başak Mahallesi'nde bulunan 4. Etap Park'ındaki yenileme ve genişletme çalışmaları tamamlandı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yeni park ve yürüyüş yolunu hizmete aldı.

PARKIN ALANI 24 BİN 300 METREKAREYE ÇIKTI

Açılışta konuşan Kartoğlu, "Parkımızın toplam genişliği 17 bin metrekareydi. Yaptığımız yenileme ve genişletme çalışmalarıyla parkımızı 24 bin 300 metrekareye çıkardık. Mevcuttaki bin 70 metre uzunluğundaki yıpranmış karo kauçuk yürüyüş yolunu da daha konforlu kauçuk yürüyüş yolu olarak düzenledik. Bunun yanına bir de 870 metre uzunluğundaki bisiklet yolumuzu ekledik" diye konuştu.

"KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK"

4. Etap Parkı'ndaki aydınlatma sisteminin de yenilendiğine dikkat çeken Kartoğlu, "Parkımız kendi enerjisini kendi üretecek. Bunun için 43 güneş enerjili aydınlatma direğinin montajını tamamladık. Çocuk oyun alanı ile fitness alanlarını zeminleriyle beraber tamamen yeniledik. Mevcuttaki ağaçlarımızı koruyup, ilave olarak 455 yeni ağaç daha ekledik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Başakşehir Belediyesi, 4. Etap Parkı'ndaki yenileme ve genişletme çalışmalarını tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement