Batman'da sel nedeniyle ulaşım çalışmaları devam ediyor - Son Dakika
Yaşam

Batman'da sel nedeniyle ulaşım çalışmaları devam ediyor

Batman\'da sel nedeniyle ulaşım çalışmaları devam ediyor

Batman'da sel nedeniyle merkeze bağlı 11, ilçelerde Beşiri'de 6, Gercüş'te 5, Kozluk'ta 14 ve Sason'da 18 olmak üzere 54 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 49 köy yolu temizlenerek ulaşıma açıldı. Sason ilçesinde ise heyelan nedeniyle kapalı olan 5 köy ve 10 mezrada temizleme çalışmaları sürüyor. Ayrıca, sel nedeniyle meydana gelen elektrik arızaları da giderildi.

23.11.2023 15:06  Güncelleme: 15:09

Batman'da sel nedeniyle merkeze bağlı 11, ilçelerde Beşiri'de 6, Gercüş'te 5, Kozluk'ta 14 ve Sason'da 18 olmak üzere 54 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Alınan ihbarlar doğrultusunda harekete geçen İl Özel İdaresi, 12 iş makinesi ve 78 personel ile hızlı bir şekilde çalışmaya başladı. Kent merkezinde sel temizleme çalışmalarında 3 loder, 2 kanal kazıcı (JCB), 6 kamyon, 1 vidanjör ve temizlik-yardım dağıtım faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere 16 personel, hasar tespit faaliyetlerinde ise 50 teknik personel görevlendirildi.

Aralıksız süren yol açma çalışmaları çerçevesinde 49 köy yolu heyelandan temizlenerek ulaşıma açıldı.

Sason ilçesinde heyelan nedeniyle kapalı olan 5 köy ve 10 mezrada ise İl Özel İdaresi ekiplerinin temizleme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Öte yandan, Batman Valisi Ekrem Canalp, selle birlikte 75 köyde meydana gelen elektrik arızalarının ise giderildiğini söyledi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Batman'da sel nedeniyle ulaşım çalışmaları devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement