İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile birlikte üç kişi daha İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı.
Savcılıktan yapılan açıklamada sekiz kişi hakkında, "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak", "kabul etmek veya bulundurmak", "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak ya da kullanılmasına yer ve imkan sağlamak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamada, operasyon kapsamında Ersoy dahil kişinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilere yönelik işlemlerin sürdüğü ifade edildi. Savcılık, Mehmet Akif Ersoy dışındaki diğer kişilerin isimlerini resmi olarak açıklamadı.
Operasyonun yankıları sürerken Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Ersoy'un bu operasyondaki en küçük isimlerden biri olduğunu belitren Kütahyalı "Uyuşturucu bataklığına Rezan Epözdemir gibiler tarafından itilmiş ve uyuşturucu bataklığında kendi hayatını mahvetmiş eski İslamcı gazeteci Mehmet Akif Ersoy bu operasyondaki küçük isim... Çok daha büyük isimler var" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Akif Ersoy, TMSF tarafından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden de alındı. Habertürk'ten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy gözaltına alınmıştır. Yürütülen soruşturmanın selameti açısından Mehmet Akif Ersoy görevinden uzaklaştırılmıştır."
Yaşanan gelişmeler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da Mehmet Akif Ersoy hakkında gündem yaratacak bir iddia ortaya attı.
Tayyar, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "Mehmet Akif Ersoy, çok genç yaşta yıldızlaştı. Devlet ve siyaset içinde özel dostlar edindi. Sanırım, şöhret ve paranın büyüsüne kapıldı. Kendisine inanan herkesi çok şaşırttı.
Cezai durumu ne olur bilemem ama mesleki hayatını zor toparlar gibi. TMSF, Ersoy'u daha önce, uyuşturucu soruşturması başlayınca görevden alacaktı ama 'hatırlı' dostları aşamadı. Operasyon, tüm engelleri yıktı. Son operasyonları da dikkate alınca anlaşılıyor ki herkese dokunuluyor. Artık kimse dokunulmaz değil."
Son Dakika › Yaşam › Bomba iddia: İşte Mehmet Akif Ersoy'u uyuşturucu bataklığına iten isim - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (16)