Cami Açılışı 19 Bakan Tarafından Boykot Edildi - Son Dakika
Yaşam

Cami Açılışı 19 Bakan Tarafından Boykot Edildi

(SNA) DANİMARKA'nın ilk minareli ve büyük camisinin açılışı hükümet tarafından protesto edildi.

20.06.2014 18:28

(SNA)

DANİMARKA'nın ilk minareli ve büyük camisinin açılışı hükümet tarafından protesto edildi. Katar Emirinin 150 milyon kronluk (20 milyon Euro) desteği ile inşa edilen caminin açılışına davet edilen 19 bakan açılışa katılmayacaklarını bildirirken, Sosyalist Halk Partili Milletvekili Özem Sara Çekiç açılışa katılacağını söyledi. Çekiç "katarın demokratik bir ülke olmaması değil, caminin buradaki Müslümanlara hizmeti beni ilgilendirir"dedi. Danimarkalı bakanlar, caminin, finansmanını sağlayan Katar Emirinin insan hakları ve demokrasiye saygılı olmadığına, şeriatı savunan bir emir olduğunu öne sürerek, açılışa katılmayacaklarını bildirdiler. Açılışa davet edilen Kraliçe Margrethe de hükümetin tutumuna ayak uydurarak açılışa katılmayacağını bildirdi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER ÖRGÜTÜ ÜYESİ

Öte yandan caminin medya sözcüsü Mohamed Al Maimouni, Mısır hükümeti tarafından terör örgütü ilan edilen   Müslüman kardeşler örgütü üyesi olduğunu kabul etti. Danimarkalı bakanların açılışa katılmak istememelerinde Mohammed Al Maimouni'nin terör örgütü üyesi olmasında rol oynadığı bildirildi. Mohamed Al Maimouni açılıştan bir gün önce "eşcinseller hastadır" şeklindeki açıklaması da tepki yarattı.   Danimarka Halk Partisi Sözcüsü Martin Henriksen ve Liberal Parti Sözcüsü İnge Stöjberg, açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirterek cami ve yöneticileri hakkında inceleme başlatılmasını istediler.

Kaynak: Scandinavianagency.com

Son Dakika Yaşam Cami Açılışı 19 Bakan Tarafından Boykot Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement