Depremde iş yeri yıkılan terzi, konteyner iş yerinde müşterilerini ağırlıyor - Son Dakika
Yaşam

Depremde iş yeri yıkılan terzi, konteyner iş yerinde müşterilerini ağırlıyor

Osmaniye'de deprem nedeniyle iş yeri yıkılan terzi, Rahime Hatun Parkı'nda kurulan konteyner iş yerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Depremden etkilenen esnafın yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için konteyner dükkanlar kuruldu.

16.11.2023 11:07  Güncelleme: 11:18

OSMANİYE'de, 40 yıldır terzilik yapan ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle iş yeri yıkılan esnaf Sait Daşgın (55), Rahime Hatun Parkı'nda hazırlanan konteyner iş yerinde müşterilerini ağırlıyor. Daşgın, Konteyner iş yerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çok şükür işlerimiz de iyi dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler Osmaniye'de hasara neden oldu. Kentte 1010 kişi yaşamını yitirirken; 173 bina yıkıldı, 527 bina ise kontrollü olarak yıkıldı. 9 bin bina ağır hasar alırken, 1054 bina ise orta hasar gördü. Depremin ardından bölge halkı için bir yandan geçici konteyner kentler kuruldu, diğer yandan da TOKİ tarafından konut inşaatlarına başlandı. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Osmaniye merkezdeki esnafın yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için ise Rahime Hatun Parkı'nın üst tarafında, konteyner dükkan kurulumları yapılıp teslim edildi.

Kentte 40 yıldır terzilik yapan ve depremlerde iş yeri yıkılan Sait Daşgın, yeni iş yerinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, Önceden dükkanımız çarşı polis karakolunun yanındaydı. Deprem sonrasında iş yerlerimiz yıkıldı. Daha sonra Valilik, AFAD ve Osmaniye Belediyemizin katkılarıyla yapılan konteyner iş yerlerine geldik. Allah devletimizden razı olsun, bizleri açıkta bırakmadı. Konteyner iş yerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çok şükür işlerimiz de iyi diye konuştu.

'YERLERİMİZDEN MEMNUNUZ'

Terzilik mesleğinde eskisi gibi yoğun iş yükünün kalmadığını belirten Daşgın, Eskiden pantolon ceket diktirilirdi. Sabahlara kadar çalıştığımız zamanlar oldu ama şimdi herkes hazır giyime yöneldiği için eski yoğunluğumuz kalmadı. Yine de konfeksiyon ürünlerinde bedenler büyük küçük geldiği zaman tamirat işleri yapıyoruz. Bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz dedi.

Konteyner iş yerlerinde elektrik, su gibi ihtiyaçlarını karşılandığını, klima takıldığını ifade eden Daşgın, Belediyemiz suyumuzu çekti sağ olsunlar, şu anda su parası alınmıyor. İş yerlerimiz için kira parası da ödemiyoruz. Sadece elektrik ödemesi yapıyoruz. Çok şükür yerlerimizden memnunuz, Allah yapanlardan razı olsun dedi.

Depremde iş yeri yıkılan terzi, konteyner iş yerinde müşterilerini ağırlıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Depremde iş yeri yıkılan terzi, konteyner iş yerinde müşterilerini ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement