Down sendromlu çırak, berber dükkanının aranan yüzü haline geldi - Son Dakika
Yaşam

Down sendromlu çırak, berber dükkanının aranan yüzü haline geldi

Down sendromlu çırak, berber dükkanının aranan yüzü haline geldi

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki bir berberin yanında çıraklık yapan 45 yaşındaki down sendromlu Ramazan Aydınkaya, haftanın 6 günü ustalarına yardımcı olurken, yaptığı taklit ve danslarla da dükkanın aranan yüzü haline geldi. Aydınkaya, çevre esnafı ve müşterilerin sevgilisi oldu. İşletme sahibi ve diğer çalışanlar da Aydınkaya'nın çalışkanlığı ve pozitif enerjisiyle mutlu olduklarını belirtti.

14.07.2023 12:28  Güncelleme: 13:07

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki bir berberin yanında çıraklık yapan 45 yaşındaki down sendromlu Ramazan Aydınkaya, haftanın 6 günü ustalarına yardımcı olurken, yaptığı taklit ve danslarla da dükkanın aranan yüzü haline geldi.

Yaklaşık 5 yıldır, Öğretmenler Bulvarı'ndaki bir berber dükkanında sabah 09.00'dan geç saatlere kadar temizlik, saç yıkama ve masaj gibi konularda ustalarına yardım eden Aydınkaya, çarşamba günleri de özel bir eğitim kurumuna devam ediyor.

Taklit yeteneğiyle dikkati çeken Aydınkaya, çevre esnafı ile müşterilerin sevgilisi oldu.

"Artık müdürümüz gibi oldu"

İşletme sahibi Enver Öztürk, AA muhabirine, Aydınkaya ile dükkanını açtığı 2008 yılında tanıştıklarını söyledi.

Aydınkaya'nın 5 yıldır hava kararana kadar mesai yaptığını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müşteriler kendisinden çok memnun. Herkes 'Ramço' diyerek kendisini arıyor. Çok mutluyuz. Pazar günleri hariç haftanın 6 günü çalışıyor. Ramazan, artık müdürümüz gibi oldu. Muhabbeti de çok güzel. Böylece sosyalleşmiş de oluyor.

Yazları 40 günlüğüne Niğde'deki köyüne gittiğinde herkes onu sorar. Biz de o zamanlar kendisinin eksikliğini hissediyoruz. Ondan memnun olmayan insan yok. O da bizi çok seviyor. Çalışmaya başladığından beri konuşması da düzeldi. Ailesi de burada olmasından çok memnun."

"Bizim neşe kaynağımız"

İş yerinin diğer berberi Uğur Ergün, Aydınkaya ile gün boyu bir arada olduklarını ifade etti.

Aydınkaya'nın çalışkan biri olduğunu dile getiren Ergün, "Aynı zamanda çok pozitif bir insan. Bu sebeple bizim neşe kaynağımız. Çok güzel dans eder, taklit ve masaj yapar. Burada çalışarak harçlığını çıkarıyor. O da mutlu, biz de mutluyuz. Kardeşliğimiz sürüyor. İnşallah böyle de devam eder." dedi.

Çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Aydınkaya ise dükkana her sabah 09.00'da geldiğini ve ilk iş olarak yerleri sildiğini söyledi.

"Buranın müdürü benim." diyen Aydınkaya, "Her yeri pırıl pırıl yapıyorum. Ustalarımın hepsi iyi insanlar. Ustam, 'Seni buraya alacağım.' dedi. Müşteriler de bana harçlık veriyor. Burayı çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Müşterilerden 22 yaşındaki Eren Yeni, down sendromlu personel çalıştırdığı için Öztürk'ü takdir ettiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Down sendromlu çırak, berber dükkanının aranan yüzü haline geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement