Galata Köprüsü Çift Yönlü Trafik İçin Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Galata Köprüsü Çift Yönlü Trafik İçin Açıldı

Galata Köprüsü Çift Yönlü Trafik İçin Açıldı
17.09.2023 11:03  Güncelleme: 11:05

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının ardından Galata Köprüsü, çift yönlü araç ve yaya trafiğine açıldı. Köprü, depreme karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda kullanıma hazır hale getirildi.

Galata Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yenileme çalışmasının ardından çift yönlü araç ve yaya trafiğine açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eminönü ve Karaköy'ü birbirine bağlayan köprüdeki çalışmalar planlanan tarihten önce sona erdi.

Köprü, 29 yıl sonra ilk kez yapılan bakımın ardından dün akşam çift yönlü araç ve yaya trafiğine açıldı.

Köprünün, "derz değişimi ve asfalt yenileme inşaat" çalışmasıyla yenilenerek olası İstanbul depremine karşı direncinin artırılması planlandı.

Yapısal ömrünü tamamlamış hasarlı genleşme derzlerinin onarıldığı çalışmalar kapsamında yağmur suyuna karşı köprüyü koruyan yalıtım tabakası yenilendi.

Baskül sistemine fazla ağırlık yaptığı için sorun oluşturduğu tespit edilen gereksiz ağırlıklar kaldırıldı. Ayrıca çelik köprü tabliyesinde uygun ve güneşte erimeyen "trinidad asfalt" kullanıldı.

Köprü, planlanandan 5 gün önce kullanıma açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Galata Köprüsü Çift Yönlü Trafik İçin Açıldı - Son Dakika


Advertisement