Gümüşhane'de 36. Ahilik Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yaşam

Gümüşhane'de 36. Ahilik Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi

Gümüşhane\'de 36. Ahilik Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi

Gümüşhane'de düzenlenen 36. Ahilik Haftası kutlamaları çeşitli programlarla gerçekleştirildi. Kutlama komitesi, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret ederek Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı'na kaftan giydirdi ve plaket takdim etti. Vali Tanrısever, helal kazancın önemine vurgu yaparak, ahilik kültürünün toplumda yaşatılması gerektiğini belirtti. Kutlamalar esnaf ziyareti ve kavurma-pilav ikramıyla son buldu.

21.09.2023 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, "Ahilik Haftası" kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Kutlama komitesi üyeleri, Vali Alper Tanrısever'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, "yılın ahisi" seçilen terzi Şerafettin Alemdar ile "yılın kalfası" Emrah Tanrıkulu ve "yılın çırağı" Mustafa Kızılet'e kaftan giydirilerek plaket takdim edildi.

Vali Tanrısever, helal kazanılan 3 liranın, haram katılarak kazanılan 13 liradan daha bereketli olduğunu belirterek, "Helal rızık her daim daha bereketlidir. Biz bunu son yıllarda unuttuk. Son yıllarda Gümüşhane'de olmasa bile Türkiye'de bazı yerlerde işin içine hile katan, birbirini dolandıran insanlar peyda oldu. Bugünler vesilesiyle işin içine hile katmadan hem vatandaşın çıkarını hem de kendi kazancını düşünen insanları, helal yoldan para kazanan insanları onure etmek üzere toplandık." dedi.

Fatih Parkı'nda devam eden programda Vali Tanrısever ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, vatandaşlara yemek ikramında bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gümüşhane'de 36. Ahilik Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement