Minik Halit'e Çü Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Sahip Çıktı - Son Dakika
Yaşam

Minik Halit'e Çü Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Sahip Çıktı

Minik Halit\'e Çü Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Sahip Çıktı

Adana'da, beyni su topladığı için başına iki şant takılan ancak kist oluştuğu için değişmesi gereken 4 yaşındaki çocuğun kafasındaki şantı yoksulluk nedeniyle değiştirilemeyince, çocuğa Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi sahip çıktı.

05.02.2014 09:59

Adana'da, beyni su topladığı için başına iki şant takılan ancak kist oluştuğu için değişmesi gereken 4 yaşındaki çocuğun kafasındaki şantı yoksulluk nedeniyle değiştirilemeyince, çocuğa Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi sahip çıktı.

Adana'nın Feke ilçesinde yaşayan ve madenlerde geçici işçi olarak çalışan İshak (30) ile Zihniye İşler (27) çiftinin 2008 yılında Ezgi ismini verdikleri bir kız çocuğu oldu. 2010 yılında ise Halit ismini verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak ikinci çocuğun doğuştan beli su toplayınca, minik Halit'in belindeki su ameliyatla alındı. Baba bu duruma sevinirken, bu kez beyni su toplamaya başladı. Bu nedenle Halit'in beynine iki şant takıldı. Bu şantlar iki yıl sonra da değiştirildi. Halit 4 yaşına geldiğinde şantların olduğu yerde kist meydana geldi. Baba İşler işsiz olduğu için oğlunun kafasında oluşan kiste bir çare bulamadı. Baba İşler bu oğluna çare bulabilmek için şantların alınmaması durumunda oğlunun gözü önünde öleceğini söylemesi ve bu durumunun haber yapılması üzerine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Tuna harekete geçti. Aileye ulaşan Tuna, çocuğun her türlü ameliyatının Balcalı Hastanesi'nde yapılacağı müjdesini verdi. Halit İşler hastaneye alınarak yatışı yapılıp tetkikleri başladı. Tuna İşler'e tetkikler sonucunda nasıl bir operasyon yapacaklarını belirleyeceklerini, Balcalı Hastanesi'nde Halit'i iyileştirecek her türlü imkana sahip olduklarını, çocuğa en doğru müdahaleyi yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Baba İşler ise aldığı müjdeli haberle çok sevindiğini belirterek, "Oğlum gözümün önünde eriyordu. Şanttan dolayı artık gözlerinde şaşılık, konuşmasında gerileme başlamıştı. Bunun sonu ölümdü. Ancak Balcalı Hastanesi bize sahip çıkarak bunun önüne geçti. Hastaneye ve Metin hocaya çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasa benim dolmuşa binip oğlumu hastaneye götürecek param bile yoktu" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Minik Halit'e Çü Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement