Ormandan kaçan yavru vaşak koruma altına alındı - Son Dakika
Yaşam

Ormandan kaçan yavru vaşak koruma altına alındı

Sivas'ta ormandan kaçarak bir vatandaşın peşine takılan yavru vaşak koruma altına alındı. Minik vaşağın bakımlarını bir süre Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas İl Şube Müdürlüğü üstlenecek.

07.10.2023 10:33  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ormandan kaçan yavru vaşak koruma altına alındı

ANKARA - Sivas'ta ormandan kaçarak bir vatandaşın peşine takılan yavru vaşak koruma altına alındı. Minik vaşağın bakımlarını bir süre Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas İl Şube Müdürlüğü üstlenecek.

Sivas'ta doğal yaşam alanını terk eden yavru başak yaşlı bir çift tarafından bulundu. Çiftin durumu bildirmesi üzerine yavru vaşak Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas İl Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı. Sevimli vaşağın Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafları ise kısa sürede çok sayıda beğeni topladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yar aldı:

"Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Küplüce Köyü'nde ormanlık alanda bir vatandaşımızın peşine takılan vaşak yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas İl Şube Müdürlüğümüzce teslim alındı. Yavru vaşağın veteriner hekim tarafından ilk kontrolü yapıldı. Yavru, bir süre misafir edilecek. Bu süre içerisinde DKMP ekiplerimiz yavru vaşağa tıpkı bir anne kadar özenle bakacak."

Ormandan kaçan yavru vaşak koruma altına alındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ormandan kaçan yavru vaşak koruma altına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement