(Özel Haber) Engelli Öğretmenin Eğitim Aşkı - Son Dakika
Yaşam

(Özel Haber) Engelli Öğretmenin Eğitim Aşkı

(Özel Haber) Engelli Öğretmenin Eğitim Aşkı

Atamalarda ilk tercihini Şırnak'tan yana kullanan engelli öğretmen Abdullah Koç, öğrencilere umut ışığı oldu.
Osmaniyeli olan Abdullah Koç, 1 buçuk yaşında çocuk felci geçirdi.

23.11.2013 11:01

Atamalarda ilk tercihini Şırnak'tan yana kullanan engelli öğretmen Abdullah Koç, öğrencilere umut ışığı oldu.

Osmaniyeli olan Abdullah Koç, 1 buçuk yaşında çocuk felci geçirdi. Sakat kalan Koç'un içindeki eğitim aşkı hiç bitmedi. Girdiği sınavlarda önce Kafkas Üniversitesi Matematik Bölümü'nü okuyan Koç, daha sonra eğitimini yarıda bırakıp Niğde Üniversitesi'nde sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdi. 5 yıl önce öğretmen atamalarında ilk tercihini Şırnak'tan yana kullanan Koç, Şırnak Hürriyet İlkokulu'nda görev yapmaya başladı. Koç, daha sonra yapılan atamalarla Rekabet Kurumu İlkokulu'na geçiş yaptı.

Engelli halinden hiçbir zaman şikayet etmediğini belirten Koç, her sabah okula gitmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Uzun yıllar daha Şırnak'ta kalmak istediğini belirten Koç, "Eğitimimde engel tanımadım. Sakatlığımı eğitimimde hiçbir zaman bir engel olarak görmedim. Okulumu bitirdikten sonra ilk tercih olarak da Şırnak'ı tercih ederek ilk atamamla geldim. Çocuklarımı çok seviyorum. Hiçbir zaman bu sorunum engel teşkil etmedi. Çocuklarımı ve okulumu seviyorum" dedi.

Öğrencilerinden Davut Bilgi, "Çok iyi bir öğretmen. Engelli olmasına rağmen bize ders anlatmaya her gün geliyor" diye konuştu.

Laleş Özcan adlı öğrenci ise, "Öğretmenimiz çok iyi ders anlatıyor. Biz de çok iyi dinliyoruz. Öğretmenimiz çok harika bir öğretmen" şeklinde konuştu.

Mehmet Salih Acu adlı öğrenci de, "Biz öğretmenimizi çok seviyoruz. Öğretmenimiz bize çok güzel ders veriyor, çok güzel ödevler veriyor" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (Özel Haber) Engelli Öğretmenin Eğitim Aşkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement