(Özel Haber) Suriyeli Çiftin 'Umut'u Doğdu - Son Dakika
Yaşam

(Özel Haber) Suriyeli Çiftin 'Umut'u Doğdu

(Özel Haber) Suriyeli Çiftin \'Umut\'u Doğdu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşamaya başlayan Suriyeli Mehmet ve Selva çiftinin Umut adını verdikleri çocukları, Torbalı Devlet Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.
Dün sabah saatlerinde dünyaya gelen Umut...

07.12.2013 13:24

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşamaya başlayan Suriyeli Mehmet ve Selva çiftinin Umut adını verdikleri çocukları, Torbalı Devlet Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.

Dün sabah saatlerinde dünyaya gelen Umut bebek, Torbalı'da doğan ilk Suriyeli olarak kayıtlara geçti. İlk bebeklerini kucağına alan çift, büyük bir sevinç yaşadı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu, bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğunu ve bebeğin normal doğumla dünyaya geldiğini açıkladı. Umut bebeğe hastane personeli de yoğun ilgi gösterdi.

Heyecanı gözlerden kaçmayan baba Mehmet, "Çok şükür, Allah bize bu günleri gösterdi. Kendi ülkemizden ve ailelerimizden uzaktayız ama artık biz de tam bir aile olduk. Bize kapılarını açıp, her sorunumuza kendi vatandaşı gibi çözümcü yaklaşan devletimize çok teşekkür ediyoruz. Hastane personeline ve başhekimimize de ayrıca teşekkür ediyorum. İlk kez baba oldum çok mutluyum" dedi.

Ülkesinde öğretmen olan Suriyeli Mehmet, Torbalı'da tarım işçiliği yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

HEM SEVİNÇ HEM DE HÜZÜN

Muratbey Mahallesi'ndeki bir gecekonduda zor şartlarda yaşayan savaş mağduru aile, Umut bebeğin doğumuyla sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. Anne Selva da, "Bebeğimizi sağlıklı bir ortamda büyütmek istiyoruz. Evde yakacak hiçbir şey yok. Bazen komşular yakacak odun veriyorlar. Ama o da bir gün ancak yetiyordu. Şimdi bebek var ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnşallah biri sesimizi duyar da odun-kömür alabiliriz. Bir yandan çok mutluyum çünkü anne oldum ve bu çok özel bir duyguymuş. Bir yandan da bu zor şartlarda kızımı nasıl sağlıklı yetiştireceğim diye endişeleniyorum. Yine de herkese çok teşekkür ediyorum. Çok şükür ki hayattayız ve daha büyük bir aileyiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (Özel Haber) Suriyeli Çiftin 'Umut'u Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement