Sarıkamış'ta Ayılar Çöplük Ayısı Oldu - Son Dakika
Yaşam

Sarıkamış'ta Ayılar Çöplük Ayısı Oldu

Sarıkamış ilçesinde bulunan bozayılar, doğal ortamda yiyecek bulamadıkları için çöplükten beslenmeye başladı. Ayılar, çöplerin içerisinde buldukları yiyeceklerle karınlarını doyuruyor ve bu durum doğal yaşam açısından olumsuz bir durum olarak değerlendiriliyor.

21.08.2023 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış'ta ayılar 'çöplük ayısı' oldu

KARS - Sarıkamış'ta bozayılar çöplük ayısı oldu. Doğal ortamda beslenmeyen ayılar, çöplükten yiyecek ihtiyacını karşılıyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan bozayılar, günlük yiyecek ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunu ilçe çöplüğünde tedarik ediyor. Yavrularıyla birlikte çöplüğe gelen bozayılar, burada karınlarını doyuruyor. Doğal ortamda yiyecek aramayan bozayılar, çöplerin içerisinde buldukları yiyeceklerle zahmetsiz bir şekilde yiyecek buluyor.

Ayıların yiyeceklerini çöplükten karşıladığını ifade eden vatandaşlar, "İlçe çöplüğüne akşam saatlerinde çok fazla bozayı iniyor. Çöplüğün yanı sıra şehir merkezinde de zaman zaman bozayılara rastlayabiliyoruz. Tamamen hayvanlar çöple beslenmeye alıştılar. Bu da doğal yaşam açısından olumsuz bir durum" dedi.

Sarıkamış'ta günün her saatinde görülebilen bozayılar, neredeyse insanlarla iç içe yaşamaya başladı. Şehir merkezinde yavrularıyla birlikte dolaşan bozayılar, konutların önünde bulunan çöp konteynerlerden de yiyecek ihtiyacını karşılıyor.

Bazı bina ve konutların içerisinde kadar giren bozayılar, doğal olarak değil, direkt hazır yiyeceklerle besleniyor.

Sarıkamış\'ta Ayılar Çöplük Ayısı Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sarıkamış'ta Ayılar Çöplük Ayısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement