Tse Başkanı Oğlunu Evlendirdi - Son Dakika
Yaşam

Tse Başkanı Oğlunu Evlendirdi

Tse Başkanı Oğlunu Evlendirdi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, oğlu Serhat'ı nişanlısı İrem Karacığan ile Konya TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen görkemli düğünle evlendirdi.

07.06.2010 17:47

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, oğlu Serhat'ı nişanlısı İrem Karacığan ile Konya TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen görkemli düğünle evlendirdi. 37 bin kişinin davet edildiği düğünde davetliler için 43 büyükbaş hayvan kesildi, pilav için de 2 ton pirinç kullanıldı.

3 çocuk babası Tahir Büyükhelvacıgil, kendilerine ait Konya'daki Zade Yağları Fabrikası'nda çalışan oğlu 25 yaşındaki Serhat'ı, Konyalı Fatih Karacığan'ın kızı İrem'le evlendirdi. Düğün, 26 bin 700 metrekare kapalı alanı olan Konya TÜYAP Fuar Alanı'nda yapıldı. Davetliler, bugün saat 08.00'den itibaren Fuar Merkezi'ne gelmeye başladı. Yaklaşık 37 bin davetiyenin dağıtıldığı düğüne katılanlara ikram edilmek üzere 43 büyükbaş hayvan kesilip 2 ton pirinç kullanılarak yemek hazırlandı. Geleneksel etli düğün pilavının dağıtıldığı fuar merkezine gelen davetliler, kurulan 10'ar kişilik masalarda karınlarını doyurdu.

Devetlileri kapıda karşılayan ve tek tek tokalaşan Tahir Büyükhelvacıgil, "Herkesin başımızın üstünde yeri var. Türkiye'nin dört bir yanından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu bizim mutlu günümüz. Herhalde bu kadar büyük bir düğün de Konyamız'da ilk kez oluyor. Biz burada bir geleneği yaşatıyoruz. Zengin- fakir ayrımı olmadan herkes aynı masada yemeğini yiyor, her kesimden insanlar kucaklaşıyor. Mükemmel bir olay bu. Herkes halinden memnun" dedi.

Büyükhelvacıgil duygularının sorulması üzerine de "Oğlumun mürvetini görüyorum. Tüm dostlarımla biraradayım" diye konuştu.

Düğüne, aralarında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, RTÜK Başkanvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin ve TSE Daire başkanları da katıldı. Saat 13.00'e kadar dev kazanlardan ikramlar sürdü.

İrem Karacığan ve Serhat Büyükhelvacıgil'in düğünü gece de beş yıldızlı Dedeman Otel'in balo salonunda deam edecek.

İhsan YALÇIN - KONYA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Tse Başkanı Oğlunu Evlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement