Yalova'da sağanak yağış sonrası su baskını: 12 kişi kurtarıldı - Son Dakika
Yaşam

Yalova'da sağanak yağış sonrası su baskını: 12 kişi kurtarıldı

Yalova\'da sağanak yağış sonrası su baskını: 12 kişi kurtarıldı

Yalova'nın Altınova ilçesinde yaşanan sağanak yağışın ardından taşan derenin yol açtığı su baskınında araçlarında mahsur kalan 12 kişi ekiplerce kurtarıldı. Çamdibi Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla Yalakdere taşarak çevredeki meyve bahçeleri ve seraları su altında bıraktı. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, can kaybı yaşanmamasından teselli bulduklarını belirterek, zarar ziyanın telafi edilmesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

30.11.2023 15:30  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Altınova ilçesinde, sağanağın ardından taşan derenin yol açtığı su baskınında araçlarında mahsur kalan 12 kişi ekiplerce kurtarıldı.

Şiddetli yağıştan dolan Çamdibi Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla Yalakdere taştı, çevresinde meyve bahçeleri ve seraların bulunduğu alanlar su altında kaldı.

Araçlarında mahsur kalan 12 kişi, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Altınova Belediyesi ekiplerince alınarak güvenli bölgeye götürüldü.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, gazetecilere, sağanağın özellikle ovada etkili olduğunu söyledi.

Can kaybı yaşanmamasından teselli bulduklarını dile getiren Oral şöyle konuştu:

"Yalakdere'nin taşması, yukarıdaki barajdan ekstra suların gelmesi birleşince bu olayı yaşamış olduk. Sonraki süreçte hem toparlama hem de vatandaşlarımızın gördüğü zarar ziyanı telafi için elimizden ne geliyorsa yapmak için çalışmamızı başlattık. Tüm vatandaşlarımıza 'Geçmiş olsun.' diliyorum. Son yılların çok büyük yağmur seviyesini gördük. Dolayısıyla da bunun etkisi bizim açımızdan olumsuz olarak yansıdı."

Benzer bir durumla karşılaşılmaması için ilgili kurumlarla çözüm üzerine görüşmeleri sürdüreceklerini aktaran Oral şu anda tüm ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Oral, seralardaki hasar tespitini İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Üretici İbrahim Polat ise kendisininki dahil birçok seranın sular altında kaldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Yalova'da sağanak yağış sonrası su baskını: 12 kişi kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement