1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Trabzon'da düzenlenen yürüyüş ve etkinlik programı ile kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Trabzon'da düzenlenen yürüyüş ve etkinlik programı ile kutlandı.

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri, Atatürk Alanı'na kadar ellerinde bulunan pankart ve dövizlerle yürüdü. Güvenlik güçlerinin kontrolünde alana giriş yapan yaklaşık 3 bin kişi, yöresel türküler söyleyerek horon tepti.

KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, 1 Mayıs'ın birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu ifade ederek, "1 Mayıs hiçbir zaman eskimeyen, önemini yitirmeyen, her yıl daha da anlamlı hale gelen bir gündür. Her yılın 1 Mayıs'ı, dünyadaki ve Türkiye'deki siyasal, sosyal, ekonomik değişim ve gelişmelerin izlerini taşır" diye konuştu.

İkinci'nin konuşmasının ardından sahne alan ve yöresel şarkılar seslendiren Apolas Lermi ile ses sistemini kuran belediye çalışanları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Ses sisteminin yeterli olmadığını ve kesintiye uğradığını iddia eden Lermi'nin bu konuşması üzerine görevli, kısa süreliğine ses sistemini kapattı.

Organizasyonda görevli kişilerin olaya müdahale etmesinin ardından konser devam etti.

- TRABZON

Kaynak: AA