1 Mayıs'ı İlahi ve Sema Gösterisiyle Kutladılar - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs'ı İlahi ve Sema Gösterisiyle Kutladılar

1 Mayıs\'ı İlahi ve Sema Gösterisiyle Kutladılar

Türk Harb İş Sendikası Konya Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü ilahiler ve sema gösterisi eşliğinde kutladı.

01.05.2014 17:43

Türk Harb-İş Sendikası Konya Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü alternatif programla kutladı. İlahiyle başlayan kutlamalarda sema gösterisi sunuldu.

Türk Harb-İş Sendikası Konya Şube Başkanı İsmail Alıca, bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle düzenledikleri bu kutlamayı gelenek haline getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Recep ayının ulvi bir yolculuğun başlangıcı gibi ilk perşembe gecesi Regaip Kandili ile karşılandığını belirten Alıca, bu gece yapılan duaların Allah katında geri çevrilmeyeceğinin müjdelendiğini ifade etti.

Katılımcıların Regaip Kandili'ni ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Alıca, şöyle devam etti:

"Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) kaynaklarına göre her gün ortalama 3 çalışanın iş kazalarında hayatını kaybettiği ülkemizde bu rakamın olmadığı, 11 milyon çalışanımız olup bunun sadece yüzde 9'unun değil yüzde 100'ünün sendikalı olduğu bir Türkiye diliyorum. Ayrıca çalışanların ekmekleri kadar önemli olan demokrasinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla işlediği, emeklilerimiz dahil herkesin işe, aşa ve güvenli bir geleceğe sahip olduğu bir Türkiye diliyor ve hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından, seslendirilen ilahiler eşliğinde sema gösterisi sunuldu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs'ı İlahi ve Sema Gösterisiyle Kutladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement