10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda, tutuklu ve hükümlülerin katıldığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül dağıtım töreni yapıldı.

10.12.2013 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda, tutuklu ve hükümlülerin katıldığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül dağıtım töreni yapıldı.

Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, törende yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler teşkilatınca 10 Aralık 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile her yıl 10 Aralık tarihinin "Dünya İnsan Hakları günü" olarak kutlandığını söyledi.

Yaman, "İnsan hakları, çağdaş uygarlığın temeli demokrasimizin ise vazgeçilmez unsurudur. İnsan haklarına saygı Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyet'inin değiştirilemez niteliklerindendir. Bu anlamda Dünya İnsan Hakları Günü'nüzü kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından kurum bünyesinde tutuklu ve hükümlülerden oluşan koro bir konser verdi.

Daha sonra 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Sinop Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından, resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren tutuklu ve hükümlülere çeşitli ödüller verildi.

Şiir yarışmasında "Yanıbaşımda Bir Ateş Yanar" adlı şiiriyle Yavuz Yıldırım, kompozisyon yarışmasında "İnsan Olmanın Haklılığı" yazısıyla Fazıl Kurt, resim yarışmasında ise Yusuf Aşkın birinci oldu.

Törene, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Cezaevi Savcısı Murat Alagöz, Cezaevi İnfaz Kurum Müdürü Özer Duman, İl İnsan Hakları Kurul üyeleri ve mahkumlar katıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement