10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, 'Gazetecilerin vatandaş ve yönetim arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir" dedi.

10.01.2012 11:00

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, 'Gazetecilerin vatandaş ve yönetim arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir" dedi.

Vali Öz, '10 Ocak Gazeteciler Günü' nedeniyle Harşena Otel'de organize edilen yemekte yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Öz, özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Gazetecilik mesleğinin özveri gerektiren bir meslek olduğunu belirten Öz,

"Gazetecilerin vatandaş ve yönetim arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir. Bu kapsamda ülkemizde, bölgemizde ve ilimizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde yerel gazetelerin de etkin bir rolü bulunmaktadır. Bununla birlikte ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ve projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de yerel basının katkısı büyük olmaktadır. Kamuoyunun gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

Çalışan gazeteciler adına konuşan Anadolu Ajansı(AA) Amasya Büro Temsilcisi Fatih Mehmet Kürkçü ise, Amasya'nın tarihi ve kültürel açıdan çok zengin geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, "Biz gazeteciler Amasya'da çalışmaktan, böyle güzel bir kentte yaşamaktan son derece mutluyuz. Amasya'nın tanıtımı, güzellikleri ve tarihsel dokusunu tüm yurdumuzla paylaşabilmek için çalışıyoruz. Tabi bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz. Bizler Amasya için yorulmak istiyoruz. Bu hususta kurumlarımızın yapmış oldukları çalışmaları haberleştirme konusunda bilgi alımında kolaylıklar sağlanmasını rica ediyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü unutmayarak bizleri ağırladığınız için tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement