Talasemi Dayanışma Derneği Hatay Şube Başkanı Burhan Kerimoğlu, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan ve adeta zamanla yarışan basının, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü kutsal bir vazifeyi yerine getirdiğini belirtti.
Kerimoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basının insanların gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber almasına katkıda bulunma yönünden ilkeli, tarafsız şekilde görevini başarıyla yerine getirdiğini kaydetti.
Çok zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, yaptıkları işten beklediği tek kazancın maddiyat olmadığını ifade eden Kerimoğlu, en doğru haberi halka ulaştırmak için verilen emek, çaba, paylaşılan fikirlerin çalışanlara manevi bir haz verdiğini bildirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Gül de yaptığı yazılı açıklamada, ekonomiden siyasete, sanattan kültürel yaşama, hayatın her alanında yer alan basının, eğitim ve hukuk alanlarında da topluma öncülük ettiğini bildirdi.
Zor koşullarda görev yapan basın çalışanlarının toplumun aydınlatılmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Gül, dünyada güçlü ülkelerin, aynı zamanda güçlü bir basına da sahip olduğunu ifade etti.
- HATAY
Son Dakika › Yerel › 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?