Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, gazetecilik mesleğinin zor şartlarda yapılan ve fedakarlık isteyen önemli, bir o kadar da zor bir meslek olduğunu bildirdi.
Laçiner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Ocak'ın, 212 sayılı yasanın, yani basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü olduğunu kaydetti.
Basının, toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Laçiner, şunları kaydetti:
"Gazetecilik mesleği, zor şartlarda yapılan ve fedakarlık isteyen önemli, bir o kadar da zor bir meslektir. Kamuoyunun beklentilerini doğru şekilde açıklamalarına yardımcı olmak gazetecilerin en temel sorumluluğudur.
Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanmasını, katılımcı ve yönlendirici bir kamuoyunun oluşturulmasını hedefler. Gazeteciler, fikirler ne olursa olsun huzur ve hoşgörü ortamının korunmasında önemli bir sorumluluğu üstlenmektedirler. Türk basınının yol gösterici işlerle, değerlerine bağlılığını sürdürerek, objektif olarak çalışmalarına devam edeceğine inanıyor, tüm gazetecilerin 1961 yılından bu yana kutlanan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nü kutluyorum."
Muhabir: Fikriye Susam Uyar
Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?