12 Eylül'ün Yasaklı Yazarı Gönülleri Şenlendirdi - Son Dakika
Yerel

12 Eylül'ün Yasaklı Yazarı Gönülleri Şenlendirdi

12 Eylül\'ün Yasaklı Yazarı Gönülleri Şenlendirdi

Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından olan sosyolog Oya Baydar, Konak Belediyesi ile Kalem Kültür Derneği'nin birlikte düzenlediği 'Yazarlar İzmir için Okuyor' etkinliğine konuk oldu.'Kayıp Söz' romanından bazı parçalar okuyan Baydar,...

23.10.2013 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından olan sosyolog Oya Baydar, Konak Belediyesi ile Kalem Kültür Derneği'nin birlikte düzenlediği 'Yazarlar İzmir için Okuyor' etkinliğine konuk oldu.

'Kayıp Söz' romanından bazı parçalar okuyan Baydar, içtenliği, sıcak ve samimi tavrıyla gönüllerde bir kez daha taht kurdu.

"İllahi de yazayım diye bir derdim yok, yüreğime bir çığlık gibi bir şey oturursa o zaman yazıyorum. Kayıp Söz romanımda da 80 sonrası durumu ele aldım. Kürt sorunu üzerine gelişen, şiddeti anlatan bir roman. Aynı zamanda insana bakmanın romanıdır" diyen Baydar, pek çok ödülün de sahibi.

Lise son sınıftayken yazdığı 'Allah Çocukları Unuttu' adlı gençlik romanıyla yazın hayatına başladığını belirten yazar, "Bu romanım lisede başıma dert, az daha okuldan atılıyordum. Bir süre yazmaya ara verdim, uzun zaman siyasetle uğraştım, olgunluk çağında yeniden edebiyata döndüm" dedi. Sevenleri ve edebiyat tutkunlarının sorularını da yanıtlayan Baydar, "Başkan Tartan'ın sanat ve sanatçıya verdiği değeri görmemek mümkün değil, böyle örnek yöneticilerin çoğalmasını diliyorum. Sizle buluşturduğu için teşekkür ederim" diye konuştu.

Elveda Alyoşa ile 1991 Sait Faik Hikaye Armağanı, Kedi Mektupları ile 1992 Yunus Nadi Roman Ödülü, Sıcak Külleri Kaldı ile 2001 Orhan Kemal Roman Ödülü, Erguvan Kapısı ile 2004 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü, Hiçbir Yere Dönüş ile 2011 Akdeniz Kültür Ödülü alan Baydar, siyasi kimliği yüzünden 12 Eylül darbesinde 12 yıl Almanya'da sürgünde kaldığını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12 Eylül'ün Yasaklı Yazarı Gönülleri Şenlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement