13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika
Yerel

13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 13.Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde Amerikalı piyanist Tzimon Barto sanatseverler ile buluştu.

01.12.2012 15:46

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde Amerikalı piyanist Tzimon Barto sanatseverler ile buluştu.

New York Filarmoni, Chicago Senfoni ve Houston Senfoni gibi birçok uluslararası orkestra ile konserler veren Barto, gecede güçlü yorumu ve sahne performansı ile beğeni topladı. Konser sonrasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz, sanatçıyı tebrik ederek plaket verdi.

Kuliste yaşanan güzel anlardan biri de Tzimon Barto'nun hayranlarından olan Barış Soykam'ın, 10 sene önce aldığı CD'yi sanatçıya imzalatmak için gelmesi oldu. Soykam, hayranı olduğu sanatçıyı Antalya'da dinleyebilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Barto ise bunun kendisi için de hoş bir sürpriz olduğunu söyledi.

Barto, konserine F. Liszt'in "Paganini Etütleri" ile başladı. Ardından J. Brahms'ın "Paganini Çeşitlemeleri, 1. ve 2. Kitap Op.35" adlı eserini yorumladı. Konserin ikinci yarısında ise ünlü piyanist, 2012 Barto Ödüllü ve Süddeutsche Gazetesi'nin armoni ve ritm özgürlüğü olarak tanımladığı Kent Holliday'den "Popol Vuh'dan Büyülü Sözler" adlı eseri çaldı.

Sanatçının gecede seslendirdiği son parça ise F. Chopin'in "Andante Spianato ve Grande Polonaise Brillante, mi bemol Majör, Op. 22" eseri oldu.

Festivalin bir sonraki konuğu "Brad Mehldau Trio" olacak. Stanley Kubrick'in efsane filmi "Eyes Wide Shut" gibi birçok film müziğinde de ismi sıkça görülen ünlü piyanist Brad Mehldau'ya, Larry Grenadier (bas) ve Jeff Ballard (vurmalılar) eşlik edecek.

Caz konseri 2 Aralık Pazar günü saat 20.00'de Antalya Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement