14 Mart Tıp Bayramı Üniversitede Kutlandı - Son Dakika
Yerel

14 Mart Tıp Bayramı Üniversitede Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Üniversitede Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri Çerçevesinde, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu'nda Tören Düzenlendi. Tören Açılış, Müzik Dinletisi, Protokol Konuşmaları, Dr. Eyyüp Ay'ın Verdiği İlk Ders ve Meslekte 30. Yılını Dolduran Hekimlere Plaket Verilmesiyle Son Buldu.

14.03.2008 17:26

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu'nda tören düzenlendi. Tören açılış, müzik dinletisi, protokol konuşmaları, Dr. Eyyüp Ay'ın verdiği ilk ders ve meslekte 30. yılını dolduran hekimlere plaket verilmesiyle son buldu.

Tıp Bayramında, sorunların konuşulması yerine bayramın kutlanması gerektiğini söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, "Bu bayram bütün sağlık sektörü çalışanlarının bayramıdır. Bu günü bayram olarak görmeliyiz. Umutla, barışla, birlikte olma günü olarak kutlamalıyız" diyerek, tüm tıp çalışanlarının bayramını kutladı.

Meslek hayatı boyunca hekimlerin şiddete maruz kaldığını, bu oranın Gaziantep'te yapılan anket sonucunda yüzde 80'lere ulaştığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Bakır, "Son 1,5 yılda, hekimlerimizden Dr. Atilla Orhan, Prof. Dr. Göksel Kalaycı, Dr. Meltem İlter, Prof. Dr. Rauf Haznedar, Doç. Dr. Necati Yenice, Dr. Ali Menekşe şiddet görmüştür. Gaziantep- Kilis Tabip Odası ve meslektaşlarının da yardımıyla şiddeti bilimsel bir temele oturtarak, engelleyici bir takım tedbirler alıyoruz. Tıp Fakültesi'nin amacı eğitim vermek ve araştırma yapmak olduğu gerçeği unutulmamalıdır" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Balat da doktorların çok yönlü olduğunu, cephede hem savaşıp hem de insanların yaralarını sardığını söyledi. Balat, "Tıp fakültelerinin amacı fazla hekim yetiştirmek değil; yeterli, yetenekli, özsaygılı, özgüvenli, hoşgörülü, acıları paylaşan hekimler yetiştirmektir" dedi.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım ise, "İlimiz sadece kendi sınırlarında değil, bütün bölgeye sağlık hizmeti sunmaktadır. Gaziantep'te birçok hastane ve sağlık ocağı açılmıştır. Doktorlar hizmet vermek için var olup, bütün sıkıntılara rağmen doktorluk mesleğini özveriyle yapmaktadır" diye konuştu.

Programda daha sonra Dr. Eyyüp Ay tarafından, "Eski Çağda Hastalıkların Tanı ve Tedavi Yöntemleri" ile ilgili ilk ders verildi. İlk insandan günümüze kadar hekimlik mesleğinden bahseden Ay, "Öncelikle tıbbi cihazların değil, hastaların ön planda olması gerekiyor. İnsanca bir muamele bekliyoruz" dedi.

Tıp Fakültesi öğrencileri adına konuşma yapan Eser Sağaltıcı ise ezberci bir eğitim sistemine maruz kalındığını, tıp fakültesi kontenjanlarının artırılarak üniversitelerdeki eğitim kalitesinin düştüğünü ve birkaç yıl sonra hekimlerin de işsiz kalabileceğini, tıp eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak yerine tusun eğitimi olumsuz yönde etkilediğini ve hastanedeki performanslarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. "Meslek hayatımızdaki olumsuzluklara karşı durmalıyız. Sağlık hizmetlerinin sadece parası olanlara değil herkese verilmelidir. Bu çerçevede Genel Sağlık Sigortası ile ilgili olarak hekimler olarak üzerimize düşeni yapmalıyız" diyerek, "Yine de hekimler olarak umutluyuz" dedi.

Tören, meslekte 30. yılını dolduran "Dr. Mehmet Berk, Dr. Necati Bilgin, Dr. Fahri Soydinç, Dr. Sait Mavi, Dr. Abdulkadir Tahtacı, Dr. Kazım Bilgin, Dr. Selahattin Kırıcı, Dr. M. Ali Karagözoğlu, Dr. Öner Cebeci, Dr. Sezgin Aksoy, Dr. Edip Temizyürek, Dr. Hasan Canköseoğlu'na plaket verilmesiyle sona erdi.

(OÇ-OÇ-Y) 14.03.2008 16:31 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14 Mart Tıp Bayramı Üniversitede Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement