15. Uluslar Arası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

15. Uluslar Arası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası Devam Ediyor

15. Uluslar Arası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası Devam Ediyor

-15.Uluslararası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası devam ediyor.

09.06.2012 09:50

-15. Uluslararası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası devam ediyor. Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Kapalı Spor Salonu'nda 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen turnuvada, 450 sporcu mücadele ediyor.

Serbest, Greko-Romen ve Bayanlar olmak üzere yapılan ilk gün maçlarının ardından 15.Uluslararası Zafer Güreş Turnuvası Açılış Seremonisi sporcuların Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüşleri ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker açılış konuşmasını yaptı.Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, turnuvanın Çanakkale şehitleri anısına düzenlendiğini belirterek, Türk sporcuların güreş müsabakalarında dünya lideri olduğunu belirterek, 3 gün sürecek turnuvanın turizm ilçesi olan Kuşadası'nda yapılması nedeniyle katılımcı sporcu sayısının da yüksek olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi "Sporculuğa gönül vermiş, sanata gönül vermiş çocukların küçük yaşlardan itibaren bu eğilimi kazanması, onları ilerleyen aşamalarda barışçı bir kimliği kavuşmasını da getirir. Uluslar arası platformda düzenlenen bu tür etkinliklerin, turnuvaların halkların birbirleri ile yanaşması, kaynaşması anlamında da çok önemli kazançlar sağlayacağını düşünüyorum. Yurt dışından gelen misafirlerimize, ülkemize geldikleri için teşekkür ediyorum " dedi. Konuşmaların ardından turnuvaya katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninin ardından Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.

Büyük çekişme içinde geçen Serbest, Greko-Romen ve Bayanlar olmak üzere 3 ayrı kategorideki maçlar sonunda kilolarında birinciliğe ulaşan sporcuların ödül töreni yapıldı. Dereceye giren sporculara madalyalarını, Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) As Başkanı Hüsnü Oral, TGF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çakır, 1992 Barselona olimpiyatları şampiyonu Atilla Repkan, Gürcistan Ekibi Takım Lideri Vaja Grauzguil ve İran Ekibi Takım Lideri Mecit Cahantide verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15. Uluslar Arası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement