19. İda Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Son Dakika Logo

19. İda Kültür ve Sanat Festivali

11.07.2012 15:07

Bayramiç'te düzenlenen 19.İda Kültür ve Sanat Festivali, 13 Temmuz Cuma günü başlayacak.

Bayramiç'te düzenlenen 19. İda Kültür ve Sanat Festivali, 13 Temmuz Cuma günü başlayacak.

Her yıl ağustos ayında düzenlenen festival, bu yıl Ramazan ayı nedeniyle bir ay öne çekilerek, 13-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Cuma günü başlayacak festivalin açılışını Bayramiç ve Çerkezköy Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği halk oyunları ekipleri yapacak.

Buket Deniz ve Umut Akbay'ın dans gösterisiyle devam edecek ilk gün etkinlikleri, Nokta Tiyatrosu'nun sahnelediği "Öldüm Öldüm Dirildim" adlı oyunla sona erecek.

Festivalin ikinci gününde fotoğraf sergisi açılacak, Belediye Düğün Salonu'nda "Kaz Dağları Dünya Mirasıdır" konulu çalıştay yapılacak. Çeşitli yarışmaların düzenleneceği etkinlikler kapsamında, Çandır mesire yerinde Yusuf Ay'ın yazdığı "Kebrene Düğünü" adlı müzikal sahnelenecek. Akşam ise Zeynep Dizdar konser verecek.

Festivalin son gününde ise Ayazma mesire yerinde Erol İşcan, halk müziği konseri verecek. Aynı gün, "En güzel Bayramiç beyazı" yarışması yapılacak ve Fatma İşcan'ın konseriyle festival sona erecek.

Muhabir: Sabahattin Sallama/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. İda Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika


Advertisement