2. Mersin Kültür Festivali Başlıyor - Son Dakika
Yerel

2. Mersin Kültür Festivali Başlıyor

2. Mersin Kültür Festivali Başlıyor

Bu yıl, ’Biz Mersin’iz, Mersin Türkiye’dir sloganı ile gerçekleştirilecek olan 2. Mersin Kültürler Festivali, 17-18-19 Nisan’da Cumhuriyet Meydanı’nda Mersinlilerle buluşacak.

14.04.2015 12:36

Bu yıl, 'Biz Mersin'iz, Mersin Türkiye'dir sloganı ile gerçekleştirilecek olan 2. Mersin Kültürler Festivali, 17-18-19 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'nda Mersinlilerle buluşacak.

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğü ile Mersin'deki hemşeri ve kültür dernekleri işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 2. Mersin Kültürler Festivali hazırlıkları tamamlandı. 17 Nisan saat 14.00'de tren garından başlayacak olan festival, kortej yürüyüşünün ardından 3 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle sürecek.

Festival kapsamında Mersin'in Yaşayan Değerleri Ödül Töreni ile hattat Etem Çalışkan, orkestra şefi Murat Kodallı ve Mersinli hayırsever Eyüp Aygar'a 'Mersin'in Yaşayan Değerleri Ödülleri' takdim edilecek. Hemşeri ve kültür dernekleri kendi yörelerine özgü konser, yöresel oyunlar ve yöresel tatlarının yanı sıra, 3 Boyutlu Mersin Fotoğrafları Sergisi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk Halk Müziği Sanatçısı Yıldız Çam konseri, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konseri, Mersin Devlet Opera ve Balesi Lüküs Hayat Müzikali, Güldestan Modern Dans Gösterisi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Aşuk ile Maşuk Seyirlik Oyunu ve animasyon gösterileri Mersinlilerle buluşacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Mersin Kültür Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement