2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, sona eren 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı ile ilgili velilere çocuklara nasıl davranılması konusunda tavsiyelerde bulundu.

14.06.2013 17:24

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, sona eren 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı ile ilgili velilere çocuklara nasıl davranılması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, bugün sona eren 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılı ile ilgili velilere çocuklara nasıl davranılması konusunda tavsiyelerde bulundu. Yaz tatilinde aile fertlerinin mümkün oldukça çocuklarına fazla müdahale etmekten kaçınması gerektiğini ifade eden Müdür Şeker, " Bir eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının 2. dönemi bugün sona eriyor. Bilimsel ve teknolojik gelişmelerle küçülen dünyamız; hangi ülke olursa olsun hepsini bir takım önemli ortak yönelimler içerisine sokmuştur. İletişim teknolojisindeki çok hızlı gelişmeler nedeniyle, "bilgiyi paylaşım" ve "bilgiye çabuk ulaşma" istekleridir. Küçülen dünyamızın, ülkeleri ve insanlığı, sadece eğitimde değil, politika, ekonomi ve beşeri münasebetlerde de ortak yönelimler içerisine sokacağı, ileri ki on yıllar içerisinde kaçınılmazdır. Doğayı korumak, insanlığı korumak, barışı korumak için bu gereklidir. 21. Yüzyılda Ulusların ve insanlığın eğitiminin büyük boyutlarda çelişkilere ve çatışmalara düşmemesi için ülkeler eğitiminde milli, manevi, kültürel ve insani boyutların iyi bütünleştirilmesi ve bunların birey davranışların oluşturulması gerekir. Aile çocuğun kişiliğinin oluşmasında temel modeldir. Çocukların davranışları büyük ölçüde anne-babalar ile olan etkileşimlerine bağlıdır. Öğrencilerin davranışlarının değişmesinde ve olgunluk kazanmasında aile eğitimi, okulda verilen eğitimden daha önemli yer tutmaktadır. Çocuklarımızın gelişim psikolojisine yerinde ve katkılı davranışlar göstermemiz gerekiyor. Çocuklarınıza mümkün olduğunca az müdahale edin, kopyalayacağı bir model sunmayın ve çocuğun gelişimsel seviyesine saygı gösterin. Özellikle çocuğun keşfediciliğini zenginleştiren yorumlar yapın ve düşüncelerine değer verin. Kendi düşüncelerini geliştirmesini sağlayan sorular sorun ve sorduğunuz sorunun yanıtını bekleyin. Kendi düşüncelerini ifade etmesinde ona destek verin" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement