"26 Bakana 26 Bin Dilekçe" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"26 Bakana 26 Bin Dilekçe" Kampanyası

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, sendikanın 26 bakana 26 bin dilekçe eylemi başlattığını bildirdi.

11.01.2013 14:47

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, sendikanın 26 bakana 26 bin dilekçe eylemi başlattığını bildirdi.

Kaya, dilekçe eyleminin amacının kamu kurumlarında çalışanların serbest kıyafetle ve inançlarının gerektirdiği şekilde görev yapabilmeleri için gereken yasal düzenlemenin yapılmasına yönelik olduğunu belirtti.

Söz konusu taleplerin insani bir ihtiyaç olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda, özellikle okullarda yönetici, öğretmen ve öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için gerekli yasal düzenlemelerin ivedi olarak yapılması gerekiyor. Söz konusu taleplerin ideolojik ve siyasi tartışmaların dışında insani bir ihtiyaç olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Bu isteklerimiz zaten anayasada, ülkemizin de imzasının bulunduğu uluslararası düzenlemelerde ve ayrıca BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 18'inci maddesinde karşılığı bulunuyor. Eğitim-öğretim hakkı en temel ve insani haklardan olup, kimse inançları gereği tercih ettiği kıyafet nedeniyle eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz."

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '26 Bakana 26 Bin Dilekçe' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement