29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Düziçi ilçesinde kutlama töreni düzenlendi

29.10.2013 14:13

Düziçi ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Şehir stadında düzenlenen törende, Kaymakam Mustafa Koç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serdar Arbaş ve Belediye Başkanı Ökkeş Namlı katılımcıların bayramını kutladı.

Koç, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ne eşsiz bir armağanı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yılının tüm yurtta olduğu gibi Düziçi'nde de kutlamanın mutluluğunu, coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Koç, "Büyük Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milleti'nin karekterine ve adetlerine en uygun idare şekli Cumhuriyet idaresidir.' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet'in en büyük erdemi Türk toplumunu millet olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir" dedi.

Törene katılan öğrencilerin günün anlam ve önemiyle ilgili şirleri okumasının ardından halk oyunları ekibinin gösteri sunmasıyla etkinlikler sona erdi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement