29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bayram dolayısıyla Yozgat'ın Akdağmadeni, Yerköy, Sorgun ve Çekerek ilçelerinde tören düzenlendi

29.10.2013 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Akdağmadeni, Yerköy, Sorgun ve Çekerek ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Akdağmadeni Stadı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Üsteğmen Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Ahmet Yıldız, burada yaptığı konuşmada, mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletinin işgalci güçlere göğsünü siper edip, istiklal mücadelesi verişinin ve yeniden devlet olma azmini göstererek modern Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. yılı olduğunu belirtti.

Kutlamalar, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin sergilenmesinin ardından tören geçişi ile son buldu.

-Yerköy

Yerköy Stadı'nda düzenlenen törende ise Kaymakam Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve Jandarma Yüzbaşı Mustafa Deniz Işılar, vatandaşların bayramını kutladı.

Nevzat Şengök, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin bir erdem olması kadar, onu layıkıyla yaşatmanın da ayrı bir meziyet olduğunu söyledi.

Törende, okullar arasında düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Halk oyunları ekipleri gösteriler sergiledi, şiirlyer okundu ve  kortej geçişi yapıldı.

-Sorgun-

Sorgun Belediye Meydanı'ndaki törende, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür İpek vatandaşların bayramını kutladı.

Çeşitli şiirler, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletilerinin ardından törene katılan öğrenciler ve halk davul zurna eşliğinde halay çekti.

Kaymakamı Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de öğrencilerin ve halkın arasına katılarak halay çekti.

Yaşlılık Platformu ve Yaşlılık Konseyi Derneği tarafından "2013 Örnek Kıdemli Vatandaş" ödülüne layık görülen Sefil Döndü, okuduğu şiirin ardından ödülünü Kaymakamı Levent Kılıç'tan aldı.

Törende, Cumhuriyetin 90. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Program tören geçişi ile son buldu.

-Çekerek-

Çekerek Cumhuriyet Meydana'nda düzenlenen törene, Kaymakam Kürşad Atak, Garnizon Komutanı  Üsteğmen Mehmet Ali Güler, Beldiye Başkanı Duran Özkan, vatandaşlar katıldı.

Programda öğrenciler Cumhuriyet konulu şiirler okudu, halay çekti, resmi tören geçişi yapıldı.

Şiir, kompozisyon ve atletizm yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement