29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet'in 90'ıncı kuruluş yıl dönümü, Sinanpaşa, Sandıklı, Çobanlar, İscehisar, Emirdağ, İhsaniye ve Dinar ilçelerinde tören kutlandı.

29.10.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in 90'ıncı kuruluş yıl dönümü, Sinanpaşa, Sandıklı, Çobanlar, İscehisar, Emirdağ, İhsaniye ve Dinar ilçelerinde tören kutlandı.

Sultandağı'nda Pazaraltı Mahallesi'ndeki tören alanında kutlama yapıldı.

Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in devlet yönetiminin en iyi şekilde temsil edildiği, çağdaş ve modern bir yönetim sistemi olduğunu söyledi.

Güngör, tarih boyunca hiçbir milletin egemenliği altına girmemiş olan Türk milleti için Cumhuriyet'ten başka yönetim biçiminin düşünülemeyeceğini aktardı.

Sandıklı

Sandıklı'da, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in Türk milletinin kazandığı en büyük değer olduğunu söyledi.

Şiir ve kompozisyonların okunduğu programda, Sandıklı Kız ve Teknik Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından yöresel oyunlar sergilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiğini program, öğrencilerin tören geçişinin ardından sona erdi.

Emirdağ

Emirdağ ilçesindeki Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı kutlama programı, ilçe stadında gerçekleştirildi.

Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala tarafından kutlamalar öncesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Şiirlerin okunduğu törende, Kaymakam Ağca ve Belediye Başkanı Pala vatandaşların bayramı kutlandı. Kutlamalar, öğrencilerin geçit töreni ile sona erdi.

İscehisar

İscehisar'daki Pazaryeri'nde düzenlenen kutlama programında konuşan Kaymakam Ertuğrul Örnek, Kurtuluş Şavaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edildiğini dile getirdi.

Örnek, Cumhuriyet'in Türk milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirterek, bu değerin, milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirdiğini ifade etti.

Kutlama programında, Örnek, Garnizon Komutanı İlyas Erdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çibik, vatandaşların bayramını kutladı.

Törende, şiirlerin okunarak, halk oyunları gösterileri sunuldu.

İhsaniye ve Çobanlar ilçeleri

İhsaniye ilçesindeki ilçe stadında düzenlenen törenlere, İhsaniye Kaymakamı Muhammed Kaya, İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çobanlar İlçe Meydanı'nda düzenlenen programda, Çobanlar Kaymakamı Kenan Aktaş, Belediye Başkanı Salih Alaka vatandaşların bayramını kutladı.

Halk oyunları gösterilerinin yer aldığı törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement