2B'de 4 Bin Kişi Hakkını Devretti - Son Dakika
Yerel

2B'de 4 Bin Kişi Hakkını Devretti

2B\'de 4 Bin Kişi Hakkını Devretti

Antalya Defterdarı, il genelinde 2B arazisi hak sahibi 82 bin 699 kişiden yüzde 86'sının satın alma başvurusunda bulunduğunu söyledi.

24.11.2012 10:37  Güncelleme: 10:42

Foto: Konakların fotosu

===

2B'de 4 bin kişi

hakkını devretti

ANTALYA Defterdarı Hidayet Mat, il genelinde 2B arazisi hak sahibi 82 bin 699 kişiden yüzde 86'sının satın alma başvurusunda bulunduğunu, rayiç bedel nedeniyle çok sayıda arsanın el değiştirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Defterdar Mat, "28 Ocak'ta sona erecek başvuru öncesi, hak devri sayısı ancak 4 bin civarında. Bu da toplam içinde yüzde 5 bile ancak yapıyor" dedi.

Defterdar Mat, 7 Mayıs'ta başlayan 2B arazisi satın alma başvurularının 15 Kasım itibariyle 72 bine ulaştığını kaydetti. Antalya'da yaptıkları çalışma sonunda 2B kullanıcısı 82 bin 699 kişi belirlediklerini ifade eden Detfterdar Mat, "Tüm başvurular değerlendirildiğinde 2B arazilerinde başvuru oranı yüzde 86'ya ulaşmıştır. Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre de Antalya 2B başvurusu yapılan iller arasında ilk sırada yer alıyor" diye konuştu.

BAŞVURUDA SON BİR AY

Yapılan son düzenlemeyle hak sahibi kullanıcıların satın alma başvurusunda bulunabilmeleri için son tarihin 28 Ocak 2013'e kadar uzatıldığını belirten Hidayet Mat, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olanlar için ise 1000 TL başvuru bedeli yatırılarak satın alma başvurusunda bulunabildiğini kaydetti.

Bununla birlikte, söz konusu bedellerin başvuru anında yatırılmasının da gerekmediğini, bedelleri süre sonuna kadar ödemek şartıyla başvuru yapılabileceğini belirten Mat, "Satın alma başvurusunda bulunmasına rağmen bedelini yatırmayan vatandaşlarımızın başvurularının geçerli sayılabilmesi için bu bedeli 28 Ocak'a kadar yatırmaları gerekmektedir" diye konuştu. Defterdar Mat, bu tarihe kadar başvurularını tamamlayan hak sahiplerinin peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimle hak sahibi oldukları arazileri doğrudan satın alabileceğini belirtti.

DEVLETİN KAYBI YOK

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, satışa konu 2B arazilerinin bedelleri konusunda ise titiz bir çalışma sürdüğünü dile getirdi. Antalya özelinde kendilerince yürütülen rayiç bedel belirleme çalışmalarına ek olarak kurum müfettişlerinin de denetlemesinin bulunduğunu kaydeden Mat, "Amacımız ne fiyat düşürmek ne de fiyat yükseltmek. Arazinin gerçek rayiç bedeli neyse ona ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Defterdar Mat, rayiç bedellerin yüksekliği nedeniyle çok sayıda 2B arazisinin el değiştirdiği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. 2B arazileri üzerindeki hak sahipliği değişikliğinin kendileri tarafından da izlenebilir olduğunu belirten Mat, "72 bine ulaşan başvuru sayısı içinde el değiştirme 4 bin civarında. Yani 4 bin civarında kullandığı 2B arazisini satın alma hakkına sahip kişi bu hakkı kullanmayarak başka kişilere devir yapmış" diye konuştu.

Bu rakamın toplam içinde yüzde 5'e ancak ulaştığını belirten Defterdar Mat, "Burada sanki hileli bir işlem varmış gibi bir algı yaratılmasına rağmen Hazine noktasında herhangi bir durum söz konusu değil. 2B hak sahibi bu hakkını bir başka kişiye satmış olsa bile yine bedelini ödeyip başvuruda bulunacak, belirlenen rayiç bedeli sunulan imkanlar üzerinden ödeyecek" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hidayet Mat

--- KUTU ---

Rakamlarla 2B

Defterdarlığın 2B varlığa ilişkin yaptığı çalışmalar sonunda 20 bin 723 kilometre yüzölçümüne sahip Antalya'da 26 bin 120 hektar 2B arazisi satışa hazır hale getirildi. İl merkezinde 2B sorunu Aksu, Döşemealtı, Kepez ve Konyaaltı'nda yoğunlaşıyor. Antalya Defterdarlığı'nın belirlemelerine göre Aksu'da 11 bin 177 2B parselinde 13 bin 548 kullanıcı bulunuyor. Aksu'yu 9 bin 120 parsel ve 10 bin 227 kullanıcı ile Konyaaltı izlerken, Kepez'de 4 bin 472 2B parseli ve 6 bin 201 kullanıcı, Döşemealtı'nda ise 2 bin 463 2B parseli ve 10 bin 227 2B kullanıcısı tespit edildi. İl merkezinde toplam 27 bin 232 2B parseli bulunurken kullanıcı sayısı ise 32 bin 120 olarak kayıtlarda yer aldı.

İlçelerde ise en fazla 2B parseli ve kullanıcı sayısı Kaş'ta bulunuyor. 223 bin 100 hektar yüzölçümü ve 53 bin 145 nüfusa sahip ilçede 15 bin 753 2B parseli ve 19 bin 827 2B kullanıcısı yer alıyor. İlçede ortalama 2.6 kişiden biri 2B hak sahibi konumunda bulunurken, Kaş'ı 8 bin 197 kullanıcının hak sahibi olduğu 5 bin 850 parselle Manavgat izliyor. Antalya'nın diğer ilçelerinde ise 2B parseli ve bu parsellerdeki kullanıcı sayısı ise şöyle:

İLÇE PARSEL KULLANICI

-----------------------

Alanya 5459 8097

Gazipaşa 2865 3468

Serik 2498 3131

Demre 1223 2791

Kemer 1350 2612

Kumluca 509 794

Finike 397 650

Korkuteli 270 346

Elmalı 151 156

Akseki 27 29

===

Öğrencilere beyaz önlük

DÜNYA Diş Hekimliği Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Diş Hekimleri Günü ve Diş Hekimliği Haftası' kutlama etkinliğinde, 1'inci dönemdeki 50 öğrenciye, Rektör İsrafil Kurtcephe beyaz önlük giydirdi.

Törende Diş Hekimliği Fakültesi'nin tarihçesini 9 dakikalık sinevizyon gösterisi eşliğinde anlatan Dekan Prof.Dr. Zafer Sarı, polikliniklerde verilen kaliteli ve titiz hizmetler neticesinde, 6 ayda hasta başvuru sayısının 20 bini aştığını söyledi. Prof.Dr. Sarı, fakültede 21 öğretim üyesi ve 50 öğrenci bulunduğunu söyledi.

Rektör Kurtcephe ise Diş Hekimliği Fakültesi'nin, göreve geldiği ilk günden beri herkesin talebi olduğunu söyledi. Rektör Kurtcephe, "İki milyon nüfuslu, her yıl 10 milyonun üzerinde turisti ağırlayan bu kentin diş hekimliği fakültesi olmamasının izahı olamazdı. Bu hizmetin kalitesinden şimdi Antalyalılar çok mutlu" diye konuştu.

Bu yıl yeni bir bina için çalışmaları hızlandırdıklarını aktaran Kurtcephe, "Tahmini maliyeti 35 milyon lirayı bulacak fakülte binasının inşaat temelini, 2013 baharında atmış olacağız. İnşaatın 1 yıl süreceği öngörülüyor. Bugün birinci sınıfta olan öğrenciler, 3'üncü sınıfa geldiklerinde modern binada eğitim alacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlk dönem öğrencileri adına konuşan Şeyda Samagan, etkinlik kutlamalarına katılan herkese ve kendilerini bugünlere hazırlayan öğretmen ve ailelerine teşekkür etti. Antalya Diş Hekimleri Odası'nın hediyesi olan önlükler, 50 öğrenciye giydirildi. Etkinlikte, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından kısa bir müzik dinletisi de sunuldu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlama ve törenden fotolar

===

Öğretmenlere sürpriz kutlama

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji öğretmenlerine, okul yönetimi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sürpriz bir kutlama hazırladı. Hazırlanan pastayı hep birlikte kesen İSTEK'li öğretmenler ve yöneticiler, bu özel günde birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı. Okullar Müdürü Sadık Dönmez, "İSTEK Antalya Yeditepe Koleji olarak, çocuklarımızı geleceğe donanımlı, özgüven sahibi ve her şeyden önce iyi insanlar olarak hazırlayan öğretmenlerimize büyük önem veriyoruz. Bugün geldiğimiz noktaya emek ve katkıları için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

ANTALYA (DHA)

Foto: Öğretmenler toplu foto.

===

Hafıza Olimpiyatı

Antalya'da başladı

İlki İstanbul'da gerçekleştirilen Memoriad Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatı'nın ikincisi Antalya'da başladı. Belek'teki Belconti Otel'de yapılan olimpiyatta 20 ülkeden yarışmacıların katıldığı olimpiyatlarda dünyanın en ünlü 89 hafıza ve mental aritmetik starı 10 farklı unvan için yarışacak. Olimpiyatın açılışı Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Yarışmacıların tanıtıldığı açılışta bazı yarışmacılar mental aritmetik ve hafıza gösterileri sundu.

Açılışta konuşan Memoriad Dönem Başkanı Melih Duyar, mental aritmetik dünya birinciliği unvanının Antalya'da verileceğini söyledi. Dört yılda bir yapılan Memoriad Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatı'nın ilkinin İstanbul'da gerçekleştiğine değinen Melih Duyar, "2012 Dünya Mental Aritmetik ve Hafıza Olimpiyatları bu yıl Antalya'da yapılıyor. 20 ülkeden yarışmacıların katıldığı olimpiyatlarda dünyanın en ünlü 89 hafıza ve mental aritmetik starı 10 farklı unvan için yarışacak" diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONU YARIŞACAK

22 yaşındaki Japon Naofumi Ogasawara'nın, Uzak Doğu'da bir akım olarak başlayan ve giderek batıya yayılarak, tüm dünyayı kapsayan 'Mental Aritmetik Flash Anzan' (Yanıp sönen sayılar) kategorisinde dünya şampiyonluğunu korumak için Antalya'ya geldiğini vurgulayan Melih Duyar, "Ekranda 0,3 saniyede bir yanıp sönen 5 ve 6 haneli çok sayıda rakamı mental olarak hızla toplayabilen Ogasawara, Japonya'da soroban (abaküs) eğitmeni olarak çalışıyor diye konuştu.

ALMANVE İNGİLİZ ŞAMPİYONLAR YARIŞACAK

Bir deste iskambil kağıdını 21.19 saniyede hafızasına alarak 'İskambil Kartları Dünya Rekortmeni' olan Alman Simon Reinhard'ın da, unvanını korumanın yanı sıra, 3 kez dünya hafıza şampiyonu olmuş İngiliz Ben Pridmore ile yarışacağını açıklayan Melih Duyar, "BBC tarafından hafıza eğitimi konusunda hakkında belgeseller çekilerek tüm dünya televizyonlarında gösterilen dünya hafıza şampiyonlarından İngiliz Andy Bell de yarışmak için Antalya'ya gelen yarışmacılar arasında" dedi.

KÜBA, ABD VE MOĞOL YARIŞMACILAR REKOR İÇİN YARIŞACAK

Melih Duyar, mental takvim dünya rekortmenlerinden Kübalı Fredis Hernandez Reyes ile ABD'li Yusnier Viera Romero ve dünya şampiyonu Moğolistanlı Myagmarsuren Tuurul'dan yeni dünya rekorları kırmalarını beklediklerini kaydetti. Duyar, "Japonya, Hindistan ve İspanya gibi ülkelerden mental aritmetik dahisi küçük çocuklar da Flash Anzan kategorisinde unvan almak için büyüklerle birlikte yarışacak. Genel sıralamanın yanında 12 yaş altındaki yarışmacılara, 'Çocuklar Kategorisi'nde unvan ve kupalar verilecek" diye konuştu.

Memoriad 2012 Olimpiyatları'nda yarışma kategorileri şöyle belirlendi: İskambil Kartları, İsimler ve Yüzler Hafızası, Sayılar Maratonu, Binary Sayılar, Flash Sayılar Hafıza Gücü, Mental Toplama, Mental Çarpma, Mental Karekök, Mental Takvim, Flash Anzan. Her kategorinin birincisine bin 500, ikincisine 750, üçüncüsüne 500 dolar olmak üzere toplam 27 bin 500 dolar ödül verilecek. Çeşitli kategorilerde dünya rekorlarının kırılması beklenen olimpiyatlarda dünya rekorlarına da ayrıca para ödülleri verilecek.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Melih Duyar ile toplu foto, Türk, Japon, Moğol yarışmacıların gösteride.

25 KASIM PAZAR SABİTLERİ

========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 13/20 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 01/12 (PARÇALI BULUTLU)

ISPARTA : 01/11 (PARÇALI BULUTLU)

ALANYA : 15/22 (AZ BULUTLU)

KEMER : 10/20 (AZ BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 01/05 (SİSLİ)

MANAVGAT : 11/22 (AZ BULUTLU)

KUMLUCA : 08/22 (AZ BULUTLU)

BUCAK : 02/15 (AZ BULUTLU)

EĞİRDİR : -1/09 (AZ BULUTLU)

SANDIKLI : 01/13 (SİSLİ)

FETHİYE : 10/22 (AZ BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.13 06.39 11.51 14.28 16.52 18.10

AFYONKARAHİSAR: 05.16 06.44 11.52 14.24 16.48 18.09

BURDUR : 05.16 06.42 11.53 14.27 16.51 18.11

ISPARTA : 05.14 06.41 11.52 14.26 16.50 18.10

ALANYA : 05.08 06.34 11.46 14.23 16.47 18.05

KEMER : 05.14 06.40 11.52 14.29 16.53 18.11

KUMLUCA : 05.15 06.41 11.53 14.30 16.54 18.12

FETHİYE : 05.20 06.46 11.58 14.33 16.57 18.16

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ALPSOY 16 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 259 24 17

ARSLAN Uncalı 35. Cad. Defne 1 Konutları 226 27 24

AZİM Güllük Cad. Aktaş Apt. 345 02 00

BARINAKLAR Yeni Lara Cad. 11/C 323 79 16

EGE Özgürlük Mah. 2666 Sk. 345 66 99

LOKMAN HEKİM Akdeniz Şifa Hast. yanı 326 95 20

MURATPAŞA Elmalı Mah. H. Subaşı Cad. 24/3 241 23 09

SEÇKİN Meltem Mah. 3. Cad. Ankara Sit. 237 45 10

TUNA Cebesoy Cad. No: 98/A 321 94 24

AFYONKARAHİSAR

--------------

DEMİRBAŞ 12 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 217 71 10

ELİF Ticaret ve Sanayi Odası altı 215 99 47

İSTANBUL Uzunçarşı No: 25 215 12 28

ISPARTA

-------

ARIKAN Bağlar Mah. 2758 Sk. No: 14/B 232 21 40

EBRU İstiklal Mah. 104. Cad. No: 26/A 218 70 04

SOFULU Hızırbey Mah. Hastane Cad. No: 112 500 40 55

BURDUR

------

BİZİM Armağan İlci Cad. Karanfil Sk. No: 24 212 45 09

ALANYA

------

ALPER Tefikiye Cad. Karagöz Sk. No: 8 512 88 14

BAŞAK Saray Mah. Stad Cad. 522 20 72

KEMER

-----

AYVAZ Akdeniz Cad. 8/C 814 38 91

MANAVGAT

--------

KAHVECİOĞLU Tugayoğlu Cad. 3/F 746 15 06

KEREM A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 89 50

FETHİYE

-------

BALCI Yeni Esnaf Hast. karş. 612 99 79

İLHAN ŞENEL Devlet Hast. arkası 613 23 06 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 2B'de 4 Bin Kişi Hakkını Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement