3 Aralık Dünya Özürlüler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebeti ile Balıkesir'de konser tertip edildi.

03.12.2012 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebeti ile Balıkesir'de konser tertip edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezinde düzenlendiği, 'özürlüler günü' özel etkinliğine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile çok sayıda davetli katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, engellilerin 365 gün hatırlanması gerektiğini söyledi. Edip Uğur, "Biz engelli kardeşlerimizi 365 gün hatırlamalıyız. Onlar da bu sosyal hayat içerisinde zorluklarla karşılaşmadan yaşamlarına devam etmeli. Biz Anayasada değişiklik yaptık; Kadınlarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz için pozitif ayrımcılık, onlara öncelik getirdik. Önce Sakatlar Derneği, sonra özürlü denildi, şimdi de engelliler oldu. O zaman Sakatlar Derneğinin de adının değişmesi lazım. Tabi ki engelli olmak insanın elinde değil. Hepimiz engelli olmaya adayız. Engellilerimiz zorluk çekmeden hayatlarını idame etsinler istiyoruz" dedi.

"GELİRLER BİZE ULAŞSA EN ZENGİN DERNEK OLURDUK"

Düzenlenen etkinlikte söz alan Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi 2. Başkanı Zeki Uslu, derneklerinin adının kullanılarak suistimal edildiğini, kamuoyundan bu şekilde haksız olarak para toplandığını belirterek uyarıda bulundu. Engelliler için olumlu adımlar atılması gerektiğini belirten Zeki Uslu, "Gelişmelerden mutluyuz. Toplumun duyarlılığı arttıkça sosyal alanların fiziki yapıların da engelliler için geliştiğini görüyoruz. Devletimiz engelliler için her türlü gayreti sarf etmektedir. Ancak toplumun hoşgörüsünü suistimal eden bazı kişiler çeşitli objeler satmaktadır. Bizim adımıza böyle durumlar olmasından rahatsızız. Bu gelirler derneğimize ulaşsaydı Türkiye'nin en zengin sivil toplum kuruluşları arasında yer alırdık" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, Balıkesir'de düzenledikleri bu etkinliğin bir kutlama olmadığını, sadece sorunların farkındalığı için yapılan bir etkinlik olduğunu vurguladı. Ömer Yalım, "Tüm kurum ve kuruluşların sosyal ve kültürel alanlarının engellilere uygun hale getirilmesi insana olan saygının göstergesidir. Aile ve Sosyal İl Müdürlüğümüzün kapısı size sonuna kadar açıktır" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Balıkesirli sanatçı Melikşah engelliler için bir konser verdi. Engelli öğrencilerin şarkılar eşliğinde etkinliğin sonunda davetlilere aşure ikram edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement