3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika
Yerel

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Akçay, "Gelecek yıl tüm yakınmalardan uzak bir medya ortamında buluşmayı umuyoruz" dedi.

03.05.2013 12:54

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Akçay, "Gelecek yıl tüm yakınmalardan uzak bir medya ortamında buluşmayı umuyoruz" dedi.

Akçay, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla dernek üyeleriyle birlikte Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda dünya basın özgürlüğü gününü bu yıl da buruk biçimde karşıladıklarını ifade eden Akçay, "Basın özgürlüğü gazetecinin özgürlüğü değil, halkın haber alma özgürlüğüdür" diye konuştu.

Akçay, konuşmasında şunları kaydetti:

"Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü bu yıl da buruk bir biçimde karşılıyoruz. Ülkede düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin halen kalkmadığını yazılı ve görsel basında çalışan gazetecilere baskı ve tehditlerin sürdüğünü üzülerek gözlemlemekteyiz. Her şeyden önce şunu bir kez daha vurgulamak isteriz ki, basın özgürlüğü gazetecinin özgürlüğü değil, halkın haber özgürlüdür. Basın özgürlüğünün o meslek mensubu kişilere bir imtiyaz sağlamak için değil, toplum yararına, kamu yararına olması gerekmektedir. Biz Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği olarak gelecek yıl tüm yakınmalardan uzak bir medya ortamında buluşmayı umuyoruz. Bu konuda da ilgili kurumların gerekli adımları atmalarını bekliyoruz."

Öte yandan Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Alaybeyoğlu da 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle derneği ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi. - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement