340 Gram Prostat Kapalı Ameliyatla Alındı - Son Dakika
Yerel

340 Gram Prostat Kapalı Ameliyatla Alındı

340 Gram Prostat Kapalı Ameliyatla Alındı

Antalya'da yaşayan 59 yaşındaki Yusuf Kemal Cebeci'nin 340 grama ulaşan prostatı kapalı ameliyatla alındı.

29.09.2014 15:01

Antalya'da yaşayan 59 yaşındaki Yusuf Kemal Cebeci'nin 340 grama ulaşan prostatı kapalı ameliyatla alındı.

Memorial Antalya Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, normal büyüklüğü 18-20 gram olması gereken prostatı 340 grama ulaşan Cebeci, hastaneye ilk olarak vücudunda ödeme bağlı aşırı şişkinlik nedeniyle gitti.

Üroloji Bölümü doktorları Prof. Dr. Tibet Erdoğru ve Doç. Dr. Mutlu Ateş tarafından Cebeci'nin ameliyatı, laparoskopik olarak gerçekleştirildi. Hasta, ameliyat edildiği günün akşamında yürüdü ve ertesi gün taburcu edildi.

Erdoğru, yaptığı açıklamada, iyi huylu prostat büyümelerinin tedavisinde büyüklüğü 100 gramdan fazla olduğunda açık ameliyat yapabildiklerini belirterek, "Biz Memorial Antalya Hastanemizde bu büyüklükte prostatların ameliyatlarını laparoskopik yöntemle, tümüyle geride doku bırakmadan alabiliyoruz" dedi.

Kapalı cerrahinin prostat ameliyatları açısından hastaya birçok ayrıcalık sağladığına dikkati çeken Erdoğru, şunları kaydetti:

"Prostat, leğen kemiğinin en alt bölümünde yerleştiği için prostata uygulanacak açık cerrahilerde bu bölgeye ulaşmak zor olmaktadır. Organa ulaşıldıktan sonra da cerrahın elleri ve kullanılan açık cerrahi aletleri o bölgede korunması gereken sinirleri görünmez hale getirebilir. Laparoskopik ameliyatlarda ise bu dar alanda ameliyat laparoskopik aletler ile çok daha rahat yapılabilmekte ve görüntünün 10-15 kat büyütülmesi mümkün olduğundan sinirler korunabilmektedir. Böylelikle ameliyat sonrası idrar kaçırma ve sertleşme sorunu yaşanmamaktadır."

Sık sık idrara gitme, idrar yaparken yanma ve idrarla ilgili diğer şikayetlerin erkeklerde prostat hastalıklarının belirtisi olabileceğini vurgulayan Ateş de belirtilerin orta ve ileri yaş grubundaki erkeklerde öncelikle prostat soruları açısından değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Hastalıkta erken teşhis konulmasının önemine değinen Ateş, erken teşhisin hem tedavi sürecinin kolay atlatılmasına hem de böbrek ve idrar yollarının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 340 Gram Prostat Kapalı Ameliyatla Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement