50. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika
Yerel

50. Kütüphaneler Haftası

ZOKEV tarafından düzenlenen etkinliğe, yazar İbrahim Tığ katıldı.

02.04.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, yazar İbrahim Tığ katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan İbrahim Tığ, şair Rüştü Onur'un birçok sanat ve edebiyat dergilerinde şiir ve öykülerinin yer aldığını söyledi.

"Kelebeğin Rüyası" filminin, kültür ve sanat insanı olan Rüştü Onur'un yaşamının dünyaya açılmasını sağladığını ifade eden Tığ, "Filmi izlediğimde, Yılmaz Erdoğan'ın benim kitaplarımdan ziyadesiyle yararlandığını gördüm. Aynı şekilde Yılmaz Erdoğan da bizlere manevi anlamda çok güzel katkılar sağladı" dedi.

Tığ, Rüştü Onur'un bir halk şairi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Zonguldak'ın saçak altındaki işçileri, çocukları, kenar mahalle insanları onu çok ilgilendirirmiş ve hep hüzünlendirmiş. Rüştü Onur, eşi Mediha Sessiz'e yazdığı 72 mektuptan oluşan ve 72 yıl sonra basılan mektuplarını 'Mektubun Avcumda' adlı kitapta derledim. 'Rüştü Onur' adlı kitabın ise bir özelliği var. Mümkün olduğunca Rüştü Onur'un yaşamını gerçekçi ve belgeleriyle ortaya koydum. Bildiğimiz bütün yanlışları bir kenara bırakarak belgeleriyle ortaya koydum. Bu kitabın bir başka özelliği ise Rüştü Onur'un o dönem yaşayan akrabalarıyla yaptığım söyleşiler yer aldı. Yakınları çok önemli bilgiler aktardı." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement