506 Üniversiteli İçin Veda Zamanı - Son Dakika
Yerel

506 Üniversiteli İçin Veda Zamanı

506 Üniversiteli İçin Veda Zamanı

Kütahya’nın Simav ilçesinde Meslek Yüksek Okulundan mezun 506 öğrenci için düzenlenen 20. veda töreni duygusal görüntülere sahne oldu.

28.05.2014 11:43

Kütahya'nın Simav ilçesinde Meslek Yüksek Okulundan mezun 506 öğrenci için düzenlenen 20. veda töreni duygusal görüntülere sahne oldu.

Simav Meslek yüksek Okulunun Simav Kampusunda düzenlenen veda törenine Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Simav Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, protokol üyeleri, daire müdürleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik personel, yurdun dört bir yanından gelen öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

Törende sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Mezuniyetlerine sevinen öğrenciler Simav'dan ayrılmanın hüznünü yaşadı.

Simav gibi doğal güzelliklere ve zengin termal kaynaklara sahip şirin ve huzur veren bir ilçeden ayrılmanın hüznünü yaşayan öğrenciler 2 yılın nasıl geçtiğini bilemediklerini söyledi.

2 yıllık eğitim döneminde Simavlıların kendilerini evlatları gibi bağırlarına bastıklarına vurgu yapan öğrenciler, yeni yaşamlarında da gittikleri her yerde görev yaptıkları bölgelerde Simav'ın tanıtımı açısından fahri birer hemşeri gibi davranacaklarını ve Simavlıların kendilerine gösterdiği misafirperverliğin vefa borcunu bu şekilde ödemeyi düşündüklerini söyledi.

Törende sırasıyla Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile Simav Meslek Yüksek Okuluna devletin dışında hem kendisi hem de eşi adına 32 derslik yaparak katkı sağlayan Amerika'da yaşayan hayırsever Doktor Simavlı Naci Eren (90) birer konuşma yaptı.

Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rüştü Güntürkün mezun öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar temennisinde bulundu.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, "Simav'da bir gelenek vardır. Misafirlerimizi gelişlerinde hoş karşılar, dönüşlerinde de helallik isteriz. Sizlerden Simav halkı adına bize haklarınızı hielal etmenizi istiyorum. Simav'ı unutmayın. Burası artık sizin de yuvanız. Bizler sizleri artık birer Simavlı olarak kabul ediyoruz" dedi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "506 nitelikli gencimizi hayata uğurlamının mutluluğu ve heyacanı içerisindeyiz. Bu gün sizlerin olduğu kadar bizler için de çok mutlu bir gün" dedi.

DPÜ'nin 100 bin dünya üniversitesi içerisinde bu gün Bin 150. Sırada bulunmasının önemine vurgu yapan Rektör Karaaslan, "Bu çok açık bir tanımlama ile dünyadaki 99 bin üniversiteyi bir kenara bırakarak kendisine çok önemli bir yer bulduğunu gösteriyor. Başarılarımızla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Meslek Yüksek Okuluna 32 derslik kazandıran Amerika'da yaşayan Simavlı hayırsever Doktor Naci Eren, gençlere nasihat ve tavsiyelerde bulundu.

Eren, "Çok çalışın, doğruluktan asla ayrılmayın, riyakar olmayın ve herkese iyilik yapın" dedi.

Derece alan öğrencilere çeşitli plaket ve hediyelerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından 506 öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Daha sonra öğrenciler Ankara'nın Bağları türküsü eşliğinde eğlenirken, ailelerde Belediye tarafından ikram edilen etli pilava kaşık salladı.

Mezun öğrenci Merve Abut, "Mezun olduğuma seviniyorum, Simav'dan ayrılacak olmama üzülüyorum" dedi.

Kızı Merve'nin mezuniyet törenine İstanbul'dan katılan baba Mustafa Abut, "Kızımın tohumunu İstanbul'da attık. Şimdi meyvesini Kütahya Simav'da topluyoruz. İlk kez geldiğimiz Simav'ı çok beğendik. Doğal güzellik, termal zenginlik ve en önemlisi de huzur arayanların Simav'ı mutlaka görmesi ve buranın nimetlerinden yararlanması gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Oğlu Burak'ın mezunuyet törenine Sinop Ayancık'tan katılan anne Gönül Yaman, "Simav'ın bu kadar güzel ve şirin bir ilçe olduğunu bilmiyorduk. Oğlumun mezun olmasından çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Allah bu güzel duyguyu herkese yaşatsın" dedi.

Mezun öğrenci Burak Yaman, "2 yıl göz açıp kapayıncaya kadar nasıl geçti farkına bile varamadık. Mezuniyet çok güzel. Ancak hem Simavlı hem de okul arkadaşlarımdan ayrılacak olmak çok zor olacak" diye konuştu.

Mezun öğrenci Mustafa Ceylan, "Ben okumak için Simav'a Konya'dan geldim. 2 yılın nasıl geçtiğini anlayamadım. Bizi bağrına basan Simavlı dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Simav'ı asla unutmayacağım ve unutturmayacağım" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 506 Üniversiteli İçin Veda Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement