554. Çağlak Festivali, Şeyh İsa'yı Anma Programı ile Başladı - Son Dakika
Yerel

554. Çağlak Festivali, Şeyh İsa'yı Anma Programı ile Başladı

554. Çağlak Festivali, Şeyh İsa\'yı Anma Programı ile Başladı

Akhisar'da geleneksel olarak kutlanan 554.Çağlak Festivali, ilim adamı Şeyh İsa'yı anma töreni ile başladı.

27.05.2013 17:33

Akhisar'da geleneksel olarak kutlanan 554. Çağlak Festivali, ilim adamı Şeyh İsa'yı anma töreni ile başladı.

Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Belediye Meclis üyeler, bazı sivil toplum örgütleri ve bir çok vatandaş katıldı.

Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden Yalçın Dursun'un sunduğu program, Manisa Şehzadeler Mehteren Takımı'nın gösteri ile başladı. Programa katılanlara meyve şekeri ve Şeyh İsa'nın vasiyeti dağıtıldı. İmam hatip Vedat Özarpacı, konuşmalar öncesinde Kur'an tilaveti yaptı. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Şeyh İsa Muhtarı Zarif Süzgün yaptı. Muhtar Süzgün, Şeyh İsa hakkında kısa bilgiler aktardı. 554 yıldır kutlanan festivali devam ettirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı Hızlı, "Şeyh İsa'nın manevi havasını burada hep birlikte hissediyoruz. 554 yıldır andığımız bu Çağlak Festivali bizler için çok anlamlıdır. Çünkü biz bu değerli büyüklerimizden bu manevi önderlerimizden Akhisarlı'lar olarak hep iyilik yapmayı, herkese karşı hoşgörülü olmayı, herkesi sevmeyi, bilim ve sanat ile uğraşmayı öğrendik, bugünlere hep bu önderlerimizin katkısı ile geldik. Bugün de bir başarımız söz konusu ise bu manevi önderlerin bırakmış olduklarını çok büyük payı vardır. Bir şehirde kardeşçe yaşamak ve bugünlere taşımak kolay değildir. Başarı ile Akhisar'ı temsil ettiğimiz bir dönemi yaşıyoruz, Allah bütün bu manevi değerlerimizi taşıyanlara rahmet etsin. Bizim için Akhisar'da yaşamak çok önemli, bu manevi değerleri özümsemek ve yaşatmak çok önemlidir. Bizim için önemli olan bu değerlerin gelecek çocuklarımız için de anlamlı olmasını diliyorum" dedi.

Toplumda kültür varlıkların önemine değinen

AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir de, "Şeyh İsa, doğduğu yere ilmini tahsil ettikten, icazetini aldıktan sonra dönüp gelen ve Akhisarlı'lara hizmet sunan Akhisarlı'ların yolunu aydınlatmaya çalışan bir büyüğümüz. Bizler de kendisine yakışacak şekilde her geçen sene ve önümüzde yıl daha da bu şenlikleri ve festivalleri güzelleştirerek Akhisarlı'larımıza sunuyoruz ve çocuklarımıza örnek oluyoruz. Toplumlar kendi kültürlerine ve kültür varlıklarına ne kadar sahip çıkarlarsa o kadar ayakta kalırlar ve milletler arası kulvarda da varlıklarını devam ettirirler" diye konuştu.

Daha sona söz alan Kaymakam Köten de, festivalin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, Bosna Hersek Travmik Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler mest etti. Program, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı'nın duası ile son buldu.

Program sonunda ise katılımcılara keşkek dağıtıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 554. Çağlak Festivali, Şeyh İsa'yı Anma Programı ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement