6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Sona Erdi

6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Sona Erdi

Van’da, Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı sona erdi.

14.09.2015 10:19

Van'da, Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı sona erdi.

Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuar'ına 25 ilden 80 firma katıldı. Fuarın diğer yıllara göre genel anlamda sönük geçtiğini belirten firma yetkilileri, her şeye rağmen illerini en güzel şekilde tanıttıklarını söyledi. Üçüncü kez fuara katıldıklarını belirten Ordu Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Sevim Güldağ, fuarın genel anlamda sönük geçtiğini söyledi. Açıklamalarında ilk defa Doğu Anadolu'ya geldiğini dile getiren Güldağ, "Van'ı daha önce Türkiye'nin 'Paris'i olarak biliyordum. Van, düşündüğüm kadar da varmış. Çok güzle bir şehir, insanları çok sıcakkanlı ve misafirperver. Biz Vanlıları seviyoruz. İnşallah Vanlılarda Ordu'ya gelir, bizde onları misafir ederiz" dedi.

Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'na beşinci defa katıldıklarını belirten Muş Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin ise, "Çok iyi bir fuar, çok iyi organize olmuş. Keyif aldık, memnun kaldık. Fuarda ilimize ait tarihi dokuyu ve kültürünü tanıtma fırsatı bulduk. İnsanlarla tanışma fırsatı bulup, birbirimizle bilgi alışverişinde bulunduk. Ben organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Batman Kültür ve Turizm İl Müdür Nezir Çal da, fuarın genel anlamda biraz sönük geçtiğini ve katılımın az olduğunu ifade etti. Batı ve Anadolu illerinden gelen katılımcıların olması, doğu illeri ile batı illeri arasındaki kaynaşmayı sağladığını vurgulayan Çal, "Temennimiz, yaşanan olumsuz olayların bir an önce sona ermesi ve ileriki yıllarda çok daha güzel fuarların yaşanmasıdır. İnşallah bundan sonra fuarlar daha iyi olacak. Katılım sayısı artar, daha çok ziyaretçi gelir ve memleketteki sorunlarda en kısa sürede biter" şeklinde konuştu.

Fuara onur konuğu olarak katıldıklarını ve özellikle kardeşlik mesajları vermek amacıyla Van'a geldiklerini vurgulayan Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ise, "100 yıl önce Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle herkes Çanakkale'ye koştu. Dünyanın emperyalist idaresi ve iradelerine karşı bir dik duruş sergileyip, destan yazdılar. İşte bu birlik ve beraberliğimizi yüzyıl önce nasıl sergilediysek, bugünde bu milletin evlatları olarak bizler aynı durumu Çanakkale ruhunu sergilememiz gerekiyor. Bunu Van'dan haykırmak, bu birlik ve beraberliğimizin sesini yükseltmek için geldik" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement