7. Datça Kış Yüzme Maratonu'nda Dostluk Kazandı - Son Dakika
Yerel

7. Datça Kış Yüzme Maratonu'nda Dostluk Kazandı

7. Datça Kış Yüzme Maratonu\'nda Dostluk Kazandı

Datça'da düzenlenen 7.Kış Açık Deniz Yüzme Maratonu geniş bir katılımla gerçekleşti.

24.02.2013 00:17

Datça'da düzenlenen 7. Kış Açık Deniz Yüzme Maratonu geniş bir katılımla gerçekleşti. Maraton her yıl olduğu gibi dostluk mesajlarıyla sona erdi.

Muğla'nın Datça ilçesinde bu yıl yedincisi düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek geleneksel açık deniz kış yüzme maratonu Kumluk Plajı'nda 5 bin ve bin 500 metrelik iki parkurda yapıldı. Maratona altısı Yunan olmak üzere 113 erkek ve 24 kadın katıldı.

7. Kış Yüzme Maratonu'nun başlama işaretini Manş Denizi'ni üç kez yüzerek geçen Ersin Aydın verdi. Yarışları Türkiye'nin her yerinden çok sayıda izleyici katılarak destek verdi. Yarışları Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Sömbeki Belediye Başkanı Lefteris Papadoukoluks, Ersin Aydın ve çok sayıda davetli izledi.

234 sporcunun müracaat ettiği ancak hava koşulları nedeniyle 137 sporcunun katıldığı Datça 7. Kış Açık Deniz Yüzme Maratonu her yıl olduğu gibi dostluğun ve barışın ön plana çıkmasıyla sona erdi. 5 bin ve bin 500 metre olmak üzere iki etapta yapılan yüzme yarışlarında 5 bin metreyi birinci sırada 1 saat 16 dakikayla Emrah Özsevim, ikinci sırada 1.22 dakika ile Celal Altınbaş ve üçüncü sırada ise 1.25 ile Tolga Alkış tamamladı. Kısa parkur bin 500 metre yarışlarında da Murat Düzkan birinci, Caner Aspaya ikinci ve Erce Erece ise üçüncü oldu.

TEK AYAĞI İLE YARIŞLARI TAMAMLADI

Yarışların en yaşlısı sporcusu bu yıl Yunanistan'dan katılan 67 yaşındaki Kanthoppoulos Thanasis oldu. Tek ayağıyla yarışları tamamlayan 35 yaşındaki Yunan yüzücü Konstanstinos Deliğiannoudis, ilgi odağı oldu. Yarışı tek ayağıyla yarışı bitirmesi orada bulunan izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7. Datça Kış Yüzme Maratonu'nda Dostluk Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement