7'inci Uluslar Arası Öğrenci Buluşması Sakarya'da Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

7'inci Uluslar Arası Öğrenci Buluşması Sakarya'da Gerçekleşti

7\'inci Uluslar Arası Öğrenci Buluşması Sakarya\'da Gerçekleşti

7’inci Uluslararası Öğrenci Buluşması ‘Bir Dünya Öğrenci Türkiye’de’ sloganıyla Sakarya da gerçekleşti.

10.05.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7'inci Uluslararası Öğrenci Buluşması 'Bir Dünya Öğrenci Türkiye'de' sloganıyla Sakarya da gerçekleşti. Etkinlikte 54 ülkeden gelen misafir öğrenciler açılan stantlarda kültürlerini tanıttılar.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) öncülüğünde düzenlenen etkinlik, 7 Renk Uluslararası Öğrenci Derneği'nin organizatörlüğünde yapıldı. Kent Meydanı'nda düzenlenen açılış programına Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediyesi Başkanvekili Erol Aydın, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte 54 ülkeden gelen çok sayıda öğrenci açılan stantlarda kendilerine ait kültürleri tanıttı. Yerel kıyafetleriyle birlikte yiyecek ve içeceklerinden ikramlar yapan öğrenciler, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü.

Programda konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, " Sakarya'mız kardeşlik coğrafyasıdır. Bu etkinlikle yabancı öğrencilerimizin kültürleri ile tanışma fırsatı bulduk. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi arttıracak bu faaliyetlerin her zaman destekçisi olduk, inşallah desteğimiz artarak devam edecek. İnanç coğrafyamızda yaşanan sıkıntıların çözülmesi ve akan kanın durdurulması, bu dostluğumuzun pekiştirilmesiyle mümkün olacak" dedi. Yapılan konuşmaların ardından etkiliğin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek, stantlar gezildi.

Kent Meydanında yapılacak olan etkinlik 2 gün sürecek. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7'inci Uluslar Arası Öğrenci Buluşması Sakarya'da Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement