87 Yıllık Yaşamını "Öteye Mektup" Kitabında Topladı - Son Dakika
Yerel

87 Yıllık Yaşamını "Öteye Mektup" Kitabında Topladı

87 Yıllık Yaşamını "Öteye Mektup" Kitabında Topladı

Manisa Demirci'de 1926 yılında dünyaya gelen Muazzez Akın, 87 yıllık yaşamının acı ve tatlı anılarını "Öteye Mektup" adlı kitabında topladı.

29.04.2013 13:19

Manisa Demirci'de 1926 yılında dünyaya gelen Muazzez Akın, 87 yıllık yaşamının acı ve tatlı anılarını "Öteye Mektup" adlı kitabında topladı. Eşi Adnan Menderes ile birlikte yargılanan Demokrat Partili bir milletvekili olan Akın, kitabında özel hayatından, memleket meselelerine kadar birçok konuyu işledi.

Yaşamının 87. yılında yazdığı "Öteye Mektup" adlı kitabını 18. İzmir Kitap Fuarında etkinliği kapsamında okurlarına sunan Akın, kitabında yoğunluklu olarak memleket meseleleri konusunu işlediğini belirtti. 60 yaşında Kuran-ı Kerim okuyarak okuma ve yazmaya ilgisinin arttığını ifade eden Akın, kendisine hediye edilen Halide Nusret Zorlutuna'nın Kuran-ı Kerim'i ile öğrendiğini söyledi.

EŞİ, MENDERELE BİRLİKTE YARGILANDI

Eşinin 31 yaşında Manisa hakimi iken Demokrat Parti'ye geçip milletvekili olduğunu belirten Akın, eşinin dönemin Başbakanı Adnan Menderesle birlikte yargılandığını ve 1,5 yılı Yassı Ada'da olmak üzere 2,5 yıllık bir mahkumiyet dönemi geçirdiğini söyledi. Akın o dönemi şöyle anlattı: "Eşim Manisa Sulh Hakimi iken memleketinden babanın başladığı hizmetleri sen devam ettireceksin diye aşırı bir teklif geldi ve Manisa Sulh Hakimliğinden ayrılarak 1957 yılındaki seçiminde 31 yaşında milletvekili olarak parlamentoya girdi ve iki buçuk yıl millet vekilliğinden sonra iki buçuk yıl mahkumiyet dönemi geçti. Bu mahkumiyetin bir buçuk yılı Yassı Ada'da bir yılı Kayseri cezaevinde. Yassı Ada'da kaldığı zaman görüşmek çok zordu. İlk görüşmemiz sekiz ay sonra oldu. Ancak bir saat bir masa başında herhangi bir eşya alışverişi olmadan bir subay nezaretinde görüşmemiz oldu."

FACEBOOK KULLANIYORUM

Kitabını kullanmayı 80'li yaşlarında öğrendiği bilgisayarla yazan Akın, aynı zamanda bir de sosyal paylaşım sitesi Facebook kullanarak okurlarına ulaşmayı amaçlamış. İnternette hayran kulübü olduğunu dile getiren Akın, "Demircili memleketimin çocukları Ankara'da okurken ben onları evime davet ederdim. Fatmanur Salkım ismindeki bir genç Başkent Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği bölümünde okurken Facebook'ta Muazzez Teyze hayranları kulübü kuralım dediler, o sebeple de Facebook'a katıldım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 87 Yıllık Yaşamını 'Öteye Mektup' Kitabında Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement