9 Yaşında Öykü Kitabı Yazdı - Son Dakika
Yerel

9 Yaşında Öykü Kitabı Yazdı

Bodrum'da ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Beren Korkmaz, öykü kitabı yazdı.

23.04.2015 12:15

Bodrum'da ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Beren Korkmaz, öykü kitabı yazdı.

İlçeye bağlı Turgutreis Mahallesi'ndeki Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulunda eğitim gören 4. sınıf öğrencisi Beren Korkmaz'ın kitap çıkartma isteği üzerine, okul yöneticileri ve ailesi harekete geçti. Korkmaz'ın hikayelerinden oluşan 10 sayfalık "Papatya kız" adlı öykü kitabı, geçen günlerde yayınlandı.

Okul yönetimi ve Korkmaz'ın ailesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kitabı tanıtmaya ve imza günü düzenlemeye karar verdi. Okul bahçesinde düzenlenen imza törenine, öğrenciler ve veliler ilgi gösterdi.

Hikaye kitabı hakkında gazetecilere bilgi veren 9 yaşındaki Beren Korkmaz, kitabını yaklaşık bir yılda tamamladığı söyledi. Kitabı çıkartmaya kardeşinin ilham kaynağı olduğunu anlatan Korkmaz, "Evimizin balkonunda oturup bulutlara bakarken, kardeşimin, 'Bana bulutlardan hikaye yazabilir misin?' demesiyle hikaye yazmaya başladım. Sonra da kitap çıkarmaya karar verdim" dedi.

10 sayfalık kitabında kızların öykülerinden bahsettiğini belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Hikayelerimin birinde bir kızın sürekli bulutlara bakarak hayal kurmasını anlattım. Diğer hikayelerde de kızların duygularını, düşüncelerini anlattım. Kitabın ismine de kendim karar verdim. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim. Ayrıca üç arkadaşımı anlatacağım 'Sıkı dostlar' isimli romanı da yazmaya başlayacağım. Arkadaşlarım kitabımı okuyunca çok mutlu oldular."

"Uzun zamandır istiyordu"

Okul Müdürü Ahmet Özşeker ise Korkmaz'ın uzun süredir yanına gelerek hikaye kitabı yazma istediğini kendisine ilettiğini anlattı. Öğrencilerinin bu talebini olumlu karşıladıklarını belirten Özşeker, "Kendisi bir hikaye kitabı tasarladı. Gerekli yerlerden izinleri alarak kitabı bastırdık. Bugün de imza gününü düzenledik" dedi.

Beren Korkmaz'ın annesi Yeşim Korkmaz da kızlarının 3. sınıftan bu yana hikayelerini yazmaya başladığını ve kitap çıkartması için kendisine destek olduklarını ifade etti.

Zeyyat Mandalinci İlkokulu 4/G sınıfı öğretmeni Mine Çelikel ise bu yaştaki bir çocuğun böyle bir hedefe kilitlenmesinden onur duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 9 Yaşında Öykü Kitabı Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement