Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Trabzon'da Erasmus + (plus) anlatıldı.
Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus Plus programı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından Doğu Karadeniz İllerinden katılan proje birimlerine yönelik düzenlenen "Erasmus" bilgilendirme toplantısında konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Ulusal Ajans sayesinde Avrupa'da önyargıların kırıldığını belirterek projelerle çok farklı insanların hayatında sosyal anlamda önemli katkı yaptığını kaydetti. 2014-2020 yılına kadar sürecek olan yeni hibe programında sporda şiddet, şikenin yanı sıra bilişim teknolojiler öncelikli projeler arasında yer alacağını vurgulayan Vali Yardımcısı Ertekin, "Proje yapmak bir kültürdür. Projelere başlamak kadar sonuçta önemlidir. Bölgemizde hep turizmi ön planda tutuyoruz. Projelerle farklı sektörleri de canlandırmış olacağız. Bölgemizde ciddi anlamda işsizlik problemi vardır. Bu tür projelerin sosyal anlamda önemli katkı yapacağını ümit ediyorum" dedi.
ÖNCELİK, SPORDA ŞİDDET VE ŞİKE
Yeni programla ile ilk kez sporda şiddet ve teşvikin önüne geçebilmek için 2014-2020 dönemi için Spor Eylemine 34 milyon € hibe ayrıldığını belirten Türkiye Ulusal Ajans Uzmanı Gül Özcan, "Yeni programda desteklenen eylem sayısını 75'ten 11'e düşürerek etkinliğin artırılması, hibelere başvuru kolaylığın sağlanması, aynı zamanda duplikasyon ve bölünmelerin önüne geçilmesini hedeflenmektedir. AB Komisyonu 2007-2013 dönemi için ayrılan bütçeye kıyasla yüzde 45 oranında artış öngörerek 2014-2020 dönemi için 14,7 milyar €' luk bir kaynağı Herkes için Erasmus Programına tahsis etmektedir. Yeni program AB 2020 Stratejisinin önceliklerini yansıtırken bireylerin ve toplumun yararlanacağı şekilde insana yatırıma odaklanmaktadır" diye konuştu.
5 MİLYON KİŞİYE FIRSAT
Hibe programının tanıtım toplantısında konuşan Ulusal Ajans Uzmanı Başak Çikot, yeni hibe programının sosyal uyumu artırmayı amaçladığını belirterek programın hedeflerini şöyle sıraladı. "Hayat boyu öğrenme yaklaşımını güçlendirmeyi. Eğitimin farklı sektörleri, iş dünyası ve ilgili diğer aktörler arasında yapısal ortaklıkların alanını genişletmeyi, Esneklik ve teşvik yaratarak aktiviteler, yararlanıcılar ve ülkeler arasındaki bütçe dağılımında performans ve etkililiği daha iyi yansıtabilmeyi hedeflemektedir" şeklinde konuştu.
Yeni program önceki programlarla aynı hedefleri paylaşmakla birlikte Bireylerin Öğrenme Hareketliliği, Yenilikçilik ve İyi Uygulamalar için İşbirliği, Politika Reformu için Destek şeklinde 3 kategori altında gruplandırıldığını hatırlatan Çikot, "Program bütçesinin büyük bir kısmı hareketlilik faaliyetlerine ayrılacaktır. Programın 7 yıllık süre içinde 5 milyon kişiye hareketlilik fırsatı sunması beklenmektedir" ifadelerini kullandı. - TRABZON
Son Dakika › Yerel › AB Projeleri İşsizliği Azaltacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?