ABD'de Yaşayan Türk Çocuklar, Antalya'da Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

ABD'de Yaşayan Türk Çocuklar, Antalya'da Biraraya Geldi

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Türk ailelerinin çocukları, Antalya'da düzenlenen Gençlik Kampı'nda biraraya geldi

23.06.2011 15:02

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kuzey Teksas Amerikan Derneği işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Türk ailelerinin çocukları, Antalya'da düzenlenen Gençlik Kampı'nda biraraya geldi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Teksas Şubesi Başkanı Şaduman Gürbüz, yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, ABD'de yaşayan ve yaşları 11 ile 16 arası 15 çocuğun, Gençlik Kampı'nda biraraya geldiğini söyledi.

Proje ile 2 ana hedeflerinin bulunduğunu aktaran Gürbüz, "Çocuklarımızın kendi kültürlerini tanımalarını istiyoruz. Çocuklarımız burada öğrendiklerini ve gördüklerini arkadaşlarına anlatacaklardır. Dolayısıyla turizme de katkı sunacaklardır" diye konuştu.

Gürbüz, kendilerine böyle bir imkan tanıyan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

Gençlik Kampı'na katılan Merve Pekdemir de, abisinin geçen yıl düzenlenen kampa katıldığını ve onun anlattıkları üzerine Antalya'yı görmek istediğini söyledi.

Antalya'nın gerçekten görülmesi gereken bir şehir olduğunu belirten Pekdemir, "ABD'de deniz bu kadar güzel değil. Dönünce bütün arkadaşlarıma Antalya'nın güzelliklerini anlatacağım" dedi.

10 sürecek Gençlik Kampı boyunca çocukların Türkçe eğitimi alacakları ve çeşitli gezi programlarının düzenleneceği bildirildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD'de Yaşayan Türk Çocuklar, Antalya'da Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement