'Acil Şiddet Hattı' ile Hekime Şiddetin Önüne Geçilecek - Son Dakika
Yerel

'Acil Şiddet Hattı' ile Hekime Şiddetin Önüne Geçilecek

\'Acil Şiddet Hattı\' ile Hekime Şiddetin Önüne Geçilecek

İzmir'de şiddete uğrayan hekim ve tüm sağlık personeli için Türkiye'de ilk defa Buca'da hayata geçirilen "Acil Şiddet Hattı" projesi İzmir'in diğer ilçelerine ve illere de örnek oldu.

19.05.2012 14:29

İzmir'de şiddete uğrayan hekim ve tüm sağlık personeli için Türkiye'de ilk defa Buca'da hayata geçirilen "Acil Şiddet Hattı" projesi İzmir'in diğer ilçelerine ve illere de örnek oldu.

İzmir Aile Hekimleri Derneği'nin öncülüğünde yürütülen proje, son günlerde cinayetlere varan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önüne geçilmeye başlanmasıyla diğer illerde de uygulanacak. İzmir'in Buca ilçesinde başlatılan uygulamada, Aile Sağlığı Merkezleri belirlenen karakollara ve emniyet amirlerine zimmetlendi ve acil yardım telefonları devreye sokuldu. Böylece hekime ve sağlık personeline herhangi bir şiddet olayında emniyet görevlilerinin sorgusuz sualsiz olarak anında olay yerine intikali sağlandı. Projenin uygulanmaya konulması ve başarılı olması üzerine İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED), Buca Kaymakamlığı'na teşekkür ziyaretinde bulundu. Teşekkür ziyaretine İZAHED adına Başkan Dr. Murat Bolat, Başkan Yardımcısı Dr. Taner Akman, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nusret Paksoy ve Buca aile hekimlerini temsilen Buca 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi hekimi Dr. Arife Nergiz katıldı. İZAHED Başkanı Bolat, Türkiye'ye örnek teşkil eden uygulama için Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu'na, Buca Sağlık Grup Başkanı Dr. Murat Köksal'a ve Buca İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Uslu'ya İzmir Aile Hekimleri adına teşekkür ederek birer plaket verdi. Kaymakam Bozacıoğlu, "Hayatta en önemli şey sağlıktır ve sağlık çalışanlarının bu uğurda hizmet veriyor olmalarından dolayı önemi büyüktür, sizlerin görevlerinizi huzur içinde yapabilmenizi sağlamak elbette ki bizlerin asli görevidir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Acil Şiddet Hattı' ile Hekime Şiddetin Önüne Geçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement