Adana'da 2 Kişinin Öldüğü 4 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kuyumcu Soygunu - Son Dakika
Yerel

Adana'da 2 Kişinin Öldüğü 4 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kuyumcu Soygunu

Adana\'da 2 Kişinin Öldüğü 4 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kuyumcu Soygunu

Olayda yaralanan kuyumcu Hakkı Baygın: "Keşke bütün altınları alsalardı da giden iki cana bir şey olmasaydı" "Ölen Mahir Aytaş, daha 16 yaşındaydı. Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, 'Ben dostlarım için giderim' diye yazmıştı. Hakikaten de dostları için gitti"

30.08.2013 11:41

YUSUF KOYUN - İBRAHİM ERİKAN - İki kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı silahlı kuyumcu soygunda yaralı kurtulan iş yeri sahibi Hakkı Baygın, "Keşke bütün altınları alsalardı da giden iki cana bir şey olmasaydı. Saldırganların en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde 5 gün önce gerçekleştirilen silahlı soygunda pompalı tüfekle ayaklarından yaralanan Hakkı Baygın, olayda yakın akrabası olan iki kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Olay sırasında silahıyla soygunculara müdahale etmek istediğini anlatan Baygın, şöyle devam etti:

"Silahımı almak için kasaya uzanmama fırsat kalmadan soyguncular, 'yere yatın' dedi. Altınları vermemi istediler, vermedim. Bana şaka gibi geldi. Gerçek olduğuna inanmadım. Biz olayın şokunu yaşarken, 3-4 el ateş ettiler. İşyerinin içindeki boş odaya geçtim. Bir kişi altınları almak için tezgah ve vitrinlerin olduğu tarafa geçti. Ben de bulunduğum yerden onlara bardak fırlattım. Önce sağ ayağıma, sonra sol ayağıma ateş ettiler, yaralandım. Gözleri dönmüştü. Bunların daha önce de benzer olayları gerçekleştiren kişiler olduğunu düşünüyorum. Daha önceki olaylara 16-17 yaşındaki kişiler karıştı. Bunlar yakalanıyorlar fakat yaşları küçük olduğu için salıveriliyor. Bunlar bilinçli seçilmiş kişiler. Uyuşturucu madde alıp milletin emeğini çalıyorlar. Gencecik iki kişi öldü. Ali Can Aytaş ve oğlu Mahir Aytaş'ın hiçbir suçu yoktu. Orada öldürüldüler. Saldırganların en ağır cezayı almalarını istiyorum"

Yaşadıklarını zaman zaman ağlayarak anlatan Hakkı Baygın, olayda hayatını kaybeden Ali Can Aytaş'ın yaklaşık iki yıl önce yanında çalışmaya başladığını belirterek, "O sadece teyzemin oğlu değil, aynı zamanda babam gibiydi. Olay günü iş yerine geldiğinde, 'günaydın Hakkı bey, bugün erkencisiniz' dedi. Ben de kendisine 'evet Ali ağabey, bugün erkenciyim' demiştim" diye konuştu.

"Keşke bütün altınları alsalardı da giden iki cana bir şey olmasaydı" -

Aralarındaki konuşmanın ardından Ali Can Aytaş'ın, oğlunun yan taraftaki berber dükkanına gittiğini ifade eden Baygın, şunları anlattı:

"Ali Can Aytaş, çarşıda altın bağlantımızın olduğu yere gitmeden önce oğlunun berber dükkanına gitti. Orada kahvaltı yapıp, traş olacaktı. O sırada da olay yaşandı. Böyle bir olayın bizim başımıza geleceği aklımızın ucundan bile geçmemişti. Akrabamız Ali Can Aytaş'ın bir oğlu askerdeydi. O da geçtiğimiz gün Adana'ya geldi ve olayı öğrendi. Küçük bir oğlu daha vardı. İyi ki o gün küçük oğlu burada değildi. Ölen Mahir Aytaş daha 16 yaşındaydı. Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, 'Ben dostlarım için giderim' diye yazmıştı. Hakikaten de dostları için gitti. Sürekli belimde taşıdığım tabancam o gün kasadaydı. Personelimiz de silahı kasanın en alt bölümüne koymuş. Bu yüzden silahı bulamamıştım. 4-5 kilo altını aldılar. Keşke bütün altınları alsalardı da giden iki cana bir şey olmasaydı. Olan, garibanlara oldu."

Olayın yaşandığı Pazartesi gününden bu yana kuyumcu ve berber dükkanının kepenkleri kapalı durumda.

Soygunla ilgili olaya karıştığı iddia edilen bir kişi ile planlayıcı oldukları öne sürülen 3 kişi yakalanmıştı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 2 Kişinin Öldüğü 4 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kuyumcu Soygunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement