Adana'da Afganistan Tanıtım Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Adana'da Afganistan Tanıtım Günü Etkinliği

Adana\'da Afganistan Tanıtım Günü Etkinliği

Zümrüdüanka Uluslararası Öğrenci Derneği’nin düzenlediği Afganistan’dan Adana’ya okumak için gelen Afganistanlı üniversiteli öğrencilerin hazırladığı, “Afganistan Tanıtım Günü” etkinliği düzenlendi.

24.02.2014 10:54

Zümrüdüanka Uluslararası Öğrenci Derneği'nin düzenlediği Afganistan'dan Adana'ya okumak için gelen Afganistanlı üniversiteli öğrencilerin hazırladığı, "Afganistan Tanıtım Günü" etkinliği düzenlendi.

Seyhan Kültür Merkezi'nde, Afganistan'ın kültürel değerlerinin anlatıldığı, Türkiye ve Afganistan arasındaki tarihi ve siyasi ilişkilere yer verilen programda Afganistanlı üniversite öğrencileri geleneksel Afgan dansı "Atan"a da yer verdiler. Dans sırasında salonda tempo tutan konuklar unutulmaz bir gece yaşadılar.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Dernekler İl Müdürü Recep Kurdoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Zümrüdüanka Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kurtuluş Kılınç, "Şimdiye kadar 11 öğrencimize burs imkanı sağladık. Gönüllülerimizin de desteğiyle Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleşen yardım kampanyası sonucunda yaklaşık 300 koli giyim eşyası ihtiyaç sahiplerine yine üniversite öğrencilerimiz tarafından dağıtıldı. Yabancı öğrenci olarak bilinen bizim misafir öğrenci dediğimiz kardeşlerimizin kaldığı evlere nakdi ve ayni yardımlar yaptık. Bundan sonra da hiç bir ön şart koşmadan bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu sene 7.'si gerçekleştirilecek ve Adana'da ilk defa düzenlenecek olan Öğrenci Buluşmalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Kılınç, " 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması, 2014 yılında UDEF'e bağlı derneklerin bulunduğu bütün şehirlerde 3-5 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. Allah nasip ederse biz de bu organizasyonumuzu İnönü Parkı'nda yapmak istiyoruz. Böylece şehrimizde bulunan misafir kardeşlerimizin sıkıntılarını daha fazla sayıda insana ulaştırabilecek ve bu kardeşlerimizle hemşehrilerimizin kaynaşmasına vesile olacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Afganistanlı öğrencilerin Başkanı Rauf Ghafuri'de, Türkiye'de olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, "Bölgesine yön veren böyle güçlü bir ülke ile Afganistan'ın yüzyıllara dayanan kadim dostluğunun sonsuza dek sürmesini temenni ediyoruz" dedi.

Etkinlik sonunda davetlilere meşhur Afgan pilavı dağıtıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Afganistan Tanıtım Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement